Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Direktor turnira Australijan open, Kreg Tajli, rekao je da će igrače koji se prijave za medicinsko izuzeće bez vakcinacije protiv koronavirusa pregledati nezavisni panel od tri osobe.

PROČITAJTE JOŠ

„Tenis Australija“ je saopštio da će panel činiti lekari iz oblasti imunologije, zaraznih bolesti i opšte prakse i da je taj potez dogovoren u saradnji sa Ministarstvom zdravlja Viktorije.

Tajli je ranije rekao da svi igrači moraju da budu vakcinisani protiv koronavirusa, a najviše se tim povodom pričalo o Novaku Đokoviću koji je odbio da otkriva svoj vakcinalni status.

„Blisko smo sarađivali sa vladom Viktorije na uspostavljanju poštenih i nezavisnih protokola za procenu zahteva za medicinsko izuzeće koji će nam omogućiti da obezbedimo da Australijan open 2022 bude bezbedan i prijatan za sve“, rekao je Tajli.

„Osnovno za ovaj proces je da će odluke donositi nezavisni medicinski stručnjaci i da svaki podnosilac zahteva dobije dužnu pažnju.“

Turnir u Melburn parku, prvi Grend slem ove godine, trebalo bi da počne 17. januara.

Kandidati koji prođu početnu fazu biće podvrgnuti drugoj reviziji koju će obaviti komisija medicinskih stručnjaka koju imenuje vlada, pre nego što se prijava preda Australijskom registru imunizacije.

Svi podnesci će biti poverljivi i biće zaštićena privatnost svih, bez otkrivanja vakcinalnog statusa.

Martin Pakula, ministar sporta države Viktorije, rekao je da bi proces mogao da bude presedan za druge velike događaje.

„Srećni smo što postoji određena rigoroznost oko procesa, mislimo da to vodi do najboljih mogućih ishoda. Svi žele najbezbedniji mogući događaj za igrače i navijače. To uključuje najrigorozniji proces medicinskog izuzeća“, naveo je Pakula.

BONUS VIDEO Novak Đoković i navijači Zvezde pevaju košarkašima posle poraza od Barselone 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare