Alina Kabajeva Foto: Kommersant Photo Agency / ddp USA / Profimedia

Prvi put u Srbiji biće održan međunarodni turnir koncipiran kao takmičenje u ritmičkoj i estetskoj grupnoj gimnastici – Bambi kup 2023, koji će okupiti više od 500 devojčica iz više od 12 zemalja.

Tokom dva dana takmičenja, 7. i 8.oktobra u Sportskom centru „Master“ u Beogradu, veliki broj ekipa u više takmičarskih i uzrastnih kategorija pokazaće svoje umeće na događaju na kojem se prvi put kombinuju takmičenja u ritmičkoj i estetskoj grupnoj gimnastici, što je veoma čest koncept na gimnastičkim turnirima u svetu.

PROČITAJTE JOŠ

Ovaj koncept se na takmčenjima pokazao kao veoma dobar iz velikog broja razloga, a za publiku je naročito interesantan zbog raznorodnosti i raznoobraznosti programa koji joj omogućava da uživa u pravom spektaklu ovih posebnih vidova gimnastičkih sportova.

Ovo takmičenje u ritmičkoj gimnastici uvršten je u zvanični kalendar Gimnastičkog saveza Srbije, dok je kao takmičenje u estetskoj grupnoj gimnastici kategorisano kao takmičenje pod pokroviteljstvom Međunarodne Federacije Estetske Grupne Gimnastike (IFAGG). „

Veoma smo ponosni što će Beograd biti domaćin devojčicama iz Evrope i Azije, ali i što će naše takmičarske iz velikog broja klubova imati prilike da pokažu sve ono što su naučile u ritmičkoj i estetskoj grupnoj gimnastici. Pored znanja i iskustva naših trenera, izuzetno je važna podrška partnera i generalnog sponzora koji je prepoznao značaj ovakog takmičenja i sa kojim ćemo se truditi da ovaj događaj postane tradicionalan, kako bismo zajedno doprineli promociji sporta i njegovoj popularizaciji u našoj zemlji“, istakli su organizatori ovog međunarodnog turnira.

Za sve posetioce ulaz je besplatan, a ljubitelji gimnastike imaće prilike da na delu, u ritmičkoj gimnastici vide više od 400 učesnica iz 10 zemalja, dok se u okviru AGG programa očekuje veliki broj ekipa iz Srbije i 5-6 zemalja iz Evrope i Aziji.

BONUS VIDEO Zlato za Srbiju na svetskom prvenstvu u sportskom ribolovu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar