Foto: EPA-EFE/Jennifer Lorenzini

Još jedna od čuvenih formula Mihaela Šumahera otići će u druge ruke, a cena neće biti mala

Bolid Ferarija, koji je u najboljim danima vozio Mihael Šumaher, biće na aukciji u Ženevi, saopštila je aukcijska kuća Sotbi.

Crveni ferari „šasija 229“ u kojem je devet puta u trkama učestvovao nemački svetski šampion, mogao bi da bude prodat za oko 10 miliona dolara.

PROČITAJTE JOŠ:

„To je posebno jer je ovaj automobil jedan od samo četiri automobila sa više od četiri pobede u istoriji Ferarija, a posebno sa jednim od najveštijih vozača svoje generacije, Mihaelom Šumaherom“, rekao je Vincent Luzui iz Sotbija.

On je rekao da su ciljno tržište kupci trkačkih staza, pošto je automobil „spreman za stazu“, kao i kolekcionari umetničkih dela.

Šumaher je ovaj bolid vozio 2003. godine u Formuli 1, a upisao je pet pobeda sa njim.

Nemački vozač je bio član Ferarija od 1996. do 2006. godine, pre toga je vozio za Džordan i Beneton, a posle toga za Mercedes.

Šumaher je tokom skijanja sa sinom Mikom u decembru 2013. izleteo van staze i glavom udario u stenu i tada je za njega i njegove voljene počeo najteži period u životu. Dva puta je operisan u Grenoblu, a doktori su već u prvim danima nakon nesreće procenili da mu je zaštitna kaciga spasila život.

Šumaherovo pravo stanje je godinama misterija, a od nesreće je okružen isključivo članovima porodice i najbližim ljudima koji mogu da ga vide. Pretpostavlja se da trenutno boravi u dvorcima u Švajcarskoj u na ostrvu Majorka.

Nemac je u karijeri čak sedam puta uspeo da osvoji titulu najboljeg u Formuli 1.

BONUS VIDEO Ferstapen odustao, zapalio mu se bolid

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar