Foto: OSS

Milka Stanojević devojačko Mandić, nekadašnja odbojkašica i reprezentativka Jugoslavije, preminula je u Beogradu u 78. godini, saopštio je odbojkaški savez Srbije.

Milka Stanojević je odbojkašku karijeru počela u beogradskom Obiliću i bila je u sastavu ekipe koja je 1964. godine izborila plasman u Prvu saveznu ligu Jugoslavije. Naredne godine prelazi u Partizan, sa kojim je tri puta uzastopno bila vicešampion države, da bi 1968. postala prvak Jugoslavije sa Partizanom. U dresu Partizan je potom još dva puta bila vicešampion Jugoslavije.

PROČITAJTE JOŠ

Milka Stanojević (Mandić) je 1966. u dresu juniorske reprezentacije Jugoslavije učestvovala na prvom prvenstvu Evrope u Budimpešti, u Mađarskoj, odigrala 7 utakmica, a Jugoslavija zauzela 8. mesto.

Sa seniorskom reprezentacijom Jugoslavije igrala je na EP 1971. u Ređo Emiliji, u Italiji. Odigrala je svih 7 mečeva, a Jugoslavija je zauzela 14. mesto.

Prim. dr Milka Stanojević je bila jedan od vodećih lekara opšte medicine u zemlji. Bila je dugogodišnji člna predsedništva sekcije Opšte medicine Srpskog lekarskog društva, a takođe i direktor Doma zdravlja Grocka i dugogodišnji načelnik službe Opšte medicine Doma zdravlja Zvezdara u Beogradu.

Ispraćaj za kremaciju Prim. dr Milke Stanojević (ex Mandić) obaviće se u četvrtak, 2. maja u 12.30 časova na Novom groblju u Beogradu. Opelo će početi u 12.00 časova.

BONUS VIDEO Zagrevanje za EURO 2024, Slaviša Jokanović epizoda 2

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar