Foto: Facebook/Luca Salvadori

Italijanski motociklista Luka Salvadori (32) preminuo je posle nesreće tokom ulične trke u Nemačkoj.

Salvadori se takmičio na Međunarodnom šampionatu u uličnim trkama i podlegao je povredama posle nesreće koja se dogodila u subotu.

PROČITAJTE JOŠ

„Sa beskrajnom tugom objavljujemo gubitak našeg Luke Salvadorija. Nakon nesreće na stazi Frohburg, zbog višestrukih povreda koje je pretrpeo, nije uspeo da se izbori i napustio nas je. Upućujemo najdublje saučešće i saosećamo sa članovima njegove porodice“, potvrdio je Bronkos Rejsing.

Tim Bronkos, za koji je Salvadori nastupao, objavio je da se nesreća dogodila u subotu, a da je Italijan podlegao velikom broju teških povreda koje je zadobio. U tom incidentu je učestvovao i Nemac Didije Grams, koji je doživeo veliki broj fraktura i on je trenutno u bolnici.ž

Prethodnih sezona Italijan je učestvovao u Moto E klasi Svetskog šampionata, a prošle godine je bio 17. u poretku. Više od rezultata, Salvadori je bio poznat kao jutjuber i istinski ljubitelj motociklizma, ali i automobilizma, što je moglo da se vidi na njegovim nalozima na društvenim mrežama. Ovog leta je učestvovao u Svetskoj Dukati nedelji, kada je imao priliku da na stazi odmeri snage sa, između ostalih, Frančeskom Banjajom, Markom Markesom i Horheom Martinom. Do pogibije je bio vodeću u italijanskom šampionatu.

Salvadori je bio veoma popularan na društvenim mrežama, te ga je na Instagramu pratilo 427 hiljada ljudi.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar