Foto: Reuters / Marko Djurica / Guliver

Rukometni klub Partizan iz Tivta je uputio pismo ministru sporta Crne Gore Nikoli Janoviću.

U pismu je izraženo ogorčenje pošto je odlukom Rukometnog saveza Crne Gore dodeljena titula RK Lovćen sa Cetinja.

PROČITAJTE JOŠ

Tim iz Tivta bio je trećeplasirani na tabeli sa samo dva boda zaostatka za vodećim Lovćenom, a koliko je nezadovoljstvo, svedoči i najava da Partizan neće učestvovati na finalnom turniru Kupa Crne Gore odmah pošto je RK Lovćen odgovorio saopštenjem.

Uprava kluba je navela da se „u UO RSCG dešavaju čudne stvari koje klub ne razume, a ni većina javnosti“.

„Kao što znate, Rukometni savez je poništio svoju odluku i na potpuno neprirodan i svakako nesportski način, pod izgovorom da su inicijativu pokrenuli klubovi Perper, Zabjelo, ŽRK Tivat (ovo moramo da naglasimo da je posebno sramno i nekolegijalno), jedna renomirana družina, naravno za koje 99 odsto javnosti nikad nije čulo, dodeli za zelenim stolom titulu Rukometnom klubu Lovćen, a da za to nije imao niti jedan sportski argument”.

Ističe se da Lovćen jeste bio prvi u trenutku prekida, ali „svi koji prate nikada kvalitetniji i ujednačeniji šampionat Crne Gore, dobro znaju da se pitanje šampiona rešava u Mini ligi za prvaka, a da se bodovi iz međusobnih duela prenose u Mini ligu“.

„Savez je u trenutku kada je prekinut šampionat, ako je želeo da proglasi šampiona i dodeli titulu, to morao da uradi na osnovu rasporeda u Mini ligi, a u tom slučaju, titulu su zaslužili Komovi, koji su prvo mesto delili sa Partizanom, ali su bili ispred zbog zbog bolje gol razlike, dok je tim sa Cetinja, bio na 3. mestu”.

U pismu se navodi da RK Partizan iz Tivta već osam godina ulaže značajna sredstva u rukomet.

„Uspeli smo da osvojimo prvenstvo i da osvojimo trofej u Kupu Crne Gore. Sa ovako sramnim ponašanjem Rukometnog Saveza Crne Gore, nemamo ni kao ljudi ni kao sportstki radnici više ambicija da se borimo i da iznalazimo sredstva i sponzore koji će ulagati u rukomet u Tivtu. Sigurni smo da će višestruki šampion Crne Gore i ponos svih nas u Crnoj Gori, Rukometni klub Lovćen, odbiti ovu titulu i pokazati svoju prije svega ljudsku, a potom i sportsku veličinu koja mu i priliči“, navedeno je u saopštenju.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram