Foto: EPA-EFE/ANTONIO BAT

Čuveni Veselin Vujović, trener hrvatskog prvaka RK Zagreb, zagovornik je radikalnih promena u rukometu kako bi mogao da ostane konkurentan sa najpopularnijim sportovima. Popularni Vuja predlaže da se uvede gol s 10 metara koji bi važio kao dva, zalaže se i za video-tehnologiju - VAR.

Iskusni Vujović često ukazuje na brojne probleme i javno kritikuje rukovodstvo Evropske rukometne federacija. Ipak, nema nikakvu zlu nameru, već to isključivo čini za dobrobit i napredak sporta, kojem je posvetio život.

PROČITAJTE JOŠ

„Nisam nikakva babaroga, ključno je zaštiti sport, kojem smo dali ceo život. Moj konkretan predlog je bio da se gol s udaljenosti 10 metara računa kao dva. Tako bi se dala veća prilika ekipama koji stižu zaostatak. Recimo, ‘minus 2’, dva minuta do kraja, krilo trči u kontru i puca s 10 metara. To bi dalo igri dimenziju više i šuterski gledano, a to je ono što rukomet čini lepim i posebnim,“ rekao je Vujović za Sportske Novosti i naveo da napad mora da se ograniči.

„To definitivno mora da se učini. I to na maksimalno 30-35 sekundi, s tim da se ometanje kod izvođenja nakon prekršaja mora kažnjavati novim napadom. S tim će igra biti čistija.“

Nekadašnji selektor Srbije i Crne Gore visoko diže „dva prsta“ i za uvođenje video-tehnologije, poznat kao VAR.

„Tehnologija je skupa, a mi nismo bogat sport. Nemaju je ni sve fudbalske lige, ali imaju je Liga šampiona i velika takmičenja. Sigurno da bi se s njim mogle smanjiti greške. Ako vidim da je neko stao na crtu, da je dao gol iz prestupa mogao bih zvati ‘čelendž’, pa ako nisam u pravu neka mi ga oduzmu, a ne da me kažnjavaju i viču ‘sedi dole’ kao da sam balavac, a u pravu sam i samo očekujem da se to poštuje. Sport je sve skuplji, odlučuje i o sudbinama, greške nisu šala jer mogu da te unište,“ zaključio je trener Zagreba Veselin Vujović.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar