Foto: Klub za umetničko i sinhrono plivanje "Vračar"/Ivan Martinović

Ovog vikenda (3. decembar - 4-decembar) u Beogradu održano je međunarodno takmičenje u umetničkom plivanju u pionirskoj kategoriji „22. Kristal kup“ za devojčice i dečake uzrasta do 12 godina.

Ovogodišnji Kup je jedan od najvećih kako po broju gostiju iz inostranstva tako i po ukupnom broju učesnika. Ukupan broj takmičara je 180, a ono što je od ove godine novo je učešće miks dueta i muškog takmičara u solo disciplini u kategoriji do 12 godina.

PROČITAJTE JOŠ

Umetničko plivanje je sigurno jedan od najlepših, ali i najtežih sportova koji sve više zasluženo dobija na popularnosti. Upravo zato, zbog razmene iskustva kao i pažnje koju ova sportska disciplina zaslužuje, takmičenja ovog tipa su od velikog značaja za naš esnaf“, izjavila je Svetlana Kontić predsednica KSP Vračar i trener srpske reprezentacija u umetničkom i sinhronom plivanju na svetskim i evropskim takmičenjima od 2017. godine i dodala:

„Izuzetno sam srećna da na jednom mestu vidim veliki broj mladih takmičara iz različitih država, jer je takmičenje pravi način da se promovišu prave vrednosti – sport, zdrav život, ali i odgovoran odnos prema prirodi i vodi. Upravo zato smo se odlučili da ostvarimo saradnju sa organizacijom. Svaka limenka se računa i da voda koju služimo bude isključivo u aluminijumskim limenkama – ambalaži koja može beskonačno da se reciklira, a mi ne želimo da stvaramo otpad“, završila je Kontić.

U cilju smanjenja plastičnog otpada i podizanje svesti o zaštiti životne sredine, kao i značaju koji reciklaža ima za očuvanje planete zemlje, pre svega među najmlađima, organizatori „22. Kristal Kupa“ ostvarili su saradnju sa projektom “Svaka limenka se računa”.

BONUS VIDEO Plivačka trka u Nišu posle koje je oduzeta medalja dečaku iz Aleksinca

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar