Au, kakav je to meč bio! Čak i da niste imali vremena da pogledate sve, samo trenutak slavlja će vam biti dovoljan da shvatite koliko je bio maestralan.

Srbija je posle prave drame uspela da sruši odbojkašice Sjedinjenih Američkih Država sa 3:1 (25:21, 25:20, 17:25, 25:23) i da se plasira u finale gde će braniti zlato koje je osvojila pre četiri godine.

PROČITAJTE JOŠ

Fantastičan meč je dobijen na krilima Tijane Bošković koja je zaista jedinstvena odbojkašica verovatno u istoriji ovog sporta. Niko pre nje nije tako dominirao od tinejdžerskih dana, pa je tako Amerikankama spakovala 33 poena i po pravilu je ona bila ključna kada je trebalo prelomiti u drami.

Na kraju susreta su sve igračice počele da skaču u euforiji, a Tijana nije mogla da dođe sebi. Stajala je u potpunom šoku, a onda je jednim blagim šamarom Bojana Milenković vratila u realnost. Nije san, Tijana, odvela si nas u novo finale!

Zaista još jedan veliki uspeh, a Srbija je u ovom trenutku jedina reprezentacija koja je neporažena na prvenstvu! U finalu će igrati protiv boljeg iz duela Italije i Brazila od 20.00.

Ipak, još jedan gest vredan divljena bio je poteza Amerikanki koje su se poklonile našoj selekciji. Plakale su u tim trenucima, bilo im je teško što moraju u borbu za bronzu, ali su bile i više nego korektne i aplaudirale su Srbiji sve vreme po završetku polufinala.

Bošković je nakon meča analizirala susret.

„Čestitke devojkama i celom timu na prolasku u finale Svetskog prvenstva. Zaista je ovo ogroman uspeh, ne želimo ovde da se zaustavimo. Želja nam je da osatnemo neporažene. Fenomenalna utakmica, energija, atmosfera i mislim da je to bilo presudno. Držale smo se kao jedna i supele da završimo u četiri seta. Drago mi je da smo posle tog trećeg seta koji smo malo slabije odigrale uspele da se oporavimo i završimo brzo sve ovo. Za dva dana igramo finale, tako da imamo jako malo vremena da odmorimo i naravno daćemo sve od sebe“, rekla je Bošković.

BONUS VIDEO Izjave naših odbojkašica nakon plasiranja u finale

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare