Foto: EPA-EFE/Lukasz Gagulski

Svetska odbojkaška federacija (FIVB) saopštila je raspored i satnicu turnira kvalifikacija za Olimpijske igre u Parizu.

Odbojkaši Srbije igraće u B grupi kvalifikacija za OI sa Japanom, SAD, Slovenijom, Turskom, Tunisom, Egiptom i Finskom, a turnir je na programu od 30. septembra do 8. oktobra u Tokiju.

Srbija će u prvom kolu igrati 30. septembra protiv Turske od šest časova po centralnoevropskom vremenu. Dan kasnije u isto vreme sastaće se sa Tunisom, a u trećem kolu 3. oktobra igraće protiv Egipta.

PROČITAJTE JOŠ

Rival Srbije u četvrtom kolu, 4. oktobra od šest sati biće Finska, a dva dana kasnije je na programu duel sa Japanom od 12.25.

Srbija će u šestom kolu 7. oktobra igrati protiv SAD od devet časova, a u poslednjem kolu 8. oktobra u isto vreme sa selekcijom Slovenije.

U A grupi u Rio de Žaneiru igraće Brazil, Italija, Iran, Kuba, Ukrajina, Nemačka, Češka i Katar. C grupu čine Kina, Poljska, Argentina, Holandija, Kanada, Meksiko, Belgija i Bugarska, i mečevi te grupe biće odigrani u Kini.

Plasman na Igre u Parizu izboriće po dve najbolje reprezentacije iz svake grupe, odnosno ukupno šest reprezentacija. Direktan plasman na OI obezbedila je domaćin Francuska.

Olimpijske igre biće održane od 26. jula do 11. avgusta naredne godine u Parizu.

BONUS VIDEO Vlade Divac ekskluzivno za Nova.rs o Jokiću, medaljama, Srbiji

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar