Nikita Mazepin Foto: EPA-EFE/DAN ISTITENE / POOL

Ruski vozač Nikita Mazepin, koji je nastupao za ekipu Hasa, oglasio se nakon što je dobio otkaz u ovom timu koji nastupa u Formuli jedan.

Has, rođen u Moskvi 1999. godine, nastupao je 2021. godine u „najbržem cirkusu na svetu“, od 22 trke vozio je na 21. Iako je pet puta odustao, a najbolji plasman mu je bio 14. mesto na Velikoj nagradi Azerbejdžana, Mazepin je svejedno dobio poverenje uprave Hasa za nastavak saradnje, pa je trebalo da uz Mika Šumahera predstavlja budućnost ovog tima.

No, umesto toga, tri nedelje pred početak sezone Amerikanci su doneli odluku da sa njim raskinu ugovor:

„Has je odlučio da prekine, sa momentalnim dejstvom, partnerstvo sa kompanijom Urakali i ugovor sa vozačem Nikitom Mazepinom. Ekipa je, poput čitave zajednice Formule jedan, šokirana i ožalošćena invazijom na Ukrajinu i želi brz i miran kraj sukoba“, navedeno je u saopštenju koje je potpisala američka ekipa.

Nedugo potom, oglasio se i sam Mazepin:

„Veoma sam razočaran time što je moj ugovor u Formuli jedan raskinut. Dok razumem probleme, presuda Svetske automobilske federacije uz moju prisutnu želju da prihvatim sve predložene uslove kako bih nastavio su bili u potpunosti ignorisani i nijedan proces nije ispoštovan tokom ove jednostrane odluke. Za one koji razumeju, beskrajno hvala. Cenim moje vreme u Formuli jedan, i nadam se da ćemo uskoro biti zajedno u bolja vremena. Više toga ću reći u danima koji slede“, napisao je Mazepin.

BONUS VIDEO Maks Ferstapen osvojio titulu prvaka sveta u Formuli 1

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar