Foto: EPA-EFE/ANTONIO LACERDA

Istorijski ugovor je na pomolu u svetu sporta, vredan milijardu funti.

Formula 1 će se verovatno voziti u Las Vegasu od naredne godine, a osim ako se nešto volšebno ne promeni, ugovor koji će biti potpisan, vredeće 1,2 milijarde evra i biće najveći u istoriji sporta.

PROČITAJTE JOŠ:

To bi značilo da će najbrži cirkus na svetu ići ulicama jednog od najpoznatijih kockarskih gradova planete.

Možemo da se nadamo jurnjavi u 14 krivina, dugoj 6,1 kilometar, koja prolazi pored neonskih svetala i nekih prepoznatljivih stvari u Vegasu poput MGM Granda, Cezarove palate i Belađija.

Očekivani priliv od svake trke bi bio neverovatnih 118 miliona evra, a zbog toga je Stefano Domenikali otišao iz Londona u Las Vegas ove nedelje.

Trka bi trebalo da se vozi jednog od poslednja dva vikenda novembra, da ima 50 krugova i da počinje od deset časova posle podne.

Formula 1 će sama promovisati ovaj događaj, a u slučaju da događaj potraje deceniju (kao što je minimalni zahtev), probiće se planirana vrednost od milijardu evra.

To bi trku u Las Vegasu učinilo najskupljom u svetu Formule 1. Lokalne vlasti se stoga ne bune i veruju da bi svako ometanje za građane, koje bi trka izazvala, bilo vredno truda, pošto bi profitirali i hoteli, restorani i kazina.

Trka u Vegasu bi bila treća u Sjedinjenim Državama. Aktuelni šampion Formule 1 je Maks Ferstapen, koji je u poslednjem krugu trke u Abu Dabiju do titule došao ispred Luisa Hamiltona.

BONUS VIDEO: Jeziv udes Mika Šumahera

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar