Foto: EPA-EFE/Tibor Illyes
Foto: EPA-EFE/Tibor Illyes

Švedski rukometni reprezentativac Džim Gotfridson proglašen je za najkorisnijeg igrača (MVP) Evropskog prvenstva u Mađarskoj i Slovačkoj.

Gotfridson je predvodio Švedsku do šestog finala Evropskog prvenstva, a pre nedeljne utakmice za zlato, postigao je 33 gola i imao je 47 asistencija na turniru.

PROČITAJTE JOŠ:

To je njegova druga MVP nagrada na evropskim prvenstvima, a prethodnu je osvojio 2018. godine, kada je Švedska osvojila srebro. On je treći igrač koji je u dva navrata proglašen za MVP Evropskog prvenstva, posle Ivana Balića (2004, 2006) i Nikole Karabatića (2008, 2014).

Najbolji defanzivac je njegov saigrač Oskar Bergendal, a za najboljeg levog i desnog beka proglašeni su Danci Mikel Hansen i Matijas Gidsel.

Za najboljeg golmana proglašen je čuvar mreže Islanda Viktor Halgrimson, najbolje desno krilo je Miloš Vujović iz Crne Gore, a najbolje levo krilo Španac Aleš Gomes. Holanđanin Luk Stejns je najbolji centralni bek.

Najbolji tim prvenstva izabrali su navijači, koji su poslali više od 10.000 glasova putem interneta i eksperti EHF.

U finalu Evropskog prvenstva od 18 časova u nedelju igraju Španija i Švedska, a meč za bronzu između Danske i Francuske počinje od 15.30.

BONUS VIDEO Dragan Škrbić o klupskom rukometu u Srbiji

Pratite nas i na društvenim mrežama:

FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar