Foto: SAS
Foto: SAS

Srpska atletičarka Ivana Vuleta pobedila je na državnom prvenstvu u Beogradu u skoku u dalj, uz najbolji rezultat na svetu.

Vuleta je pobedila rezultatom šest metara i 85 centimetara, koliko je skočila u poslednjoj seriji i zabeležila trenutno najbolji rezultat sveta. Taj rezultat doneo joj je i prvo mesto na svetskoj rang-listi.

PROČITAJTE JOŠ:

Ona je u prvom skoku ostvarila rezultat 6,83 centimetra, a ovog puta se takmičila iz skraćenog zaleta. Skokovi po serijama bili su redom: 6.83m, 6.63 m, 6.75 m, 6.62 m, X, 6.85 m.

“Ovo je moje prvo takmičenje nakon dužeg vremena, i s’ obzirom na to da je zalet bio kraći, zadovoljna sam rezultatom. Fokus takmičenja bila je tehnika skoka i u tome smo i uspeli”, istakla je Ivana.

Naredno takmičenje Vuletu očekuje 19. februara u Birmingemu, a učestvovaće i na dvoranskom Svetskom prvenstvu u Beogradu, od 18. do 20. marta.

“Za dve nedelje me čeka takmičenje u Birmingemu, potom Belgrade Indoor Miting u beogradskoj Areni, i za sam kraj, šlag na tortu, Svetsko atletsko prvenstvo. Ove zime imam jasan cilj i sve moje želje usmerene su na jedno mesto – pobedničko postolje Arene”, zaključila je Vuleta.

Pored Ivane na Banjici se, ovog vikenda za pobedničko postolje seniorskog državnog šampionata, bore i naši reprezentativci koju su već izborili norme za Svetsko prvenstvo u beogradskoj Areni, ali i oni koji su blizu tog plasmana.

Odličan trenutak za proveru forme na mesec i po dana pre starta planetarne smotre za koju su ispunili normu iskoristili su Asmir Kolašinac u bacanju kugle rezultatom 20.73 m, Elzan Bibić na 1500 m sa 3:45,12 i Maja Ćirić 400 m rezultatom 53.40 sekunde.

Blizi norme nalaze se Aleksa Kijanović 60 m, Luka Trgovčević 60 m prepone, Milica Gardašević i Lazar Anić u skoku udalj. Pred njima je nekoliko takmičenja na kojima će se boriti za normu za SP Beograd22, a poslednja prilika za to biće 7. mart kada će biti održan sedmi po redu „Belgrade Indoor Meeting“ u „Štark“ areni.

BONUS VIDEO Pripreme u Štark Areni pred Svetsko prvenstvo u atletici

Pratite nas i na društvenim mrežama:

FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar