Ivana Španović
Foto: EPA-EFE/ENNIO LEANZA

Najbolja srpska atletičarka Ivana Španović predvodiće selekciju Srbije na Svetskom dvoranskom prvenstvu naredne godine, izjavio je savezni kapiten Edin Zuković.

PROČITAJTE JOŠ:

„Posle razgovora sa direktorom Srpskog atletskog saveza (SAS) Slobodanom Brankovićem i sa mnom kao selektorom reprezentacije, Ivana je sa članovima njenog tima odlučila da bude takmičarski aktivna tokom čitave sledeće godine. Taj projekat mogao bi da bude produžen i do Olimpijskih igara u Parizu 2024. godine“, rekao je Zuković za sajt Saveza.

Osim Španovićeve potrebne kriterijume za nastup u Beogradu od 18. do 20. marta naredne godine ispunili su bacači kugle Armin Sinančević i Asmir Kolašinac, kao i srednjeprugaš Elzan Bibić u disciplini 3.000 metara.

„Od njih očekujemo da se dobro pripreme i da se upuste u borbu za visok plasman. Učešće na planetarnoj smotri iz prikrajka vrebaju Ivana Ilić i Milana Tirnanić (60 metara), Milica Gardašević, Lazar Anić i Strahinja Jovančević (skok udalj), Anja Lukić, Milica Emini i Luka Trgovčević (60 metara prepone), Aleksa Kijanović (60 metara), Boško Kijanović (400 metara), Jovana Ilić, Jovana Gnjatović i Teodora Boberić (troskok), te najmlađe Angelina Topić i Zorana Rokavec (skok uvis). Nastupu u Beogradu nadaju se i Jasmin Halili i Slavko Stević (skok uvis)“, naveo je Zuković.

BONUS VIDEO: Džuli Sojer, navijačica Novaka Đokovića

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (0)