Foto: Instagram/Valorant Balkan League

Tokom četiri nedelje borilo se 12 timova i više od 60 igrača da bi došli do velikog finala.

Ko će osvojiti prvi VBL saznaćemo od 17 časova u finalu uživo, u prenosu na Trovo kanalu ValorantBalkanLeague. Ostala su dva najbolja tima.

Prvi je eDžucu Gejming, drugoplasirana ekipa iz grupe A, ali još uvek bez poraza u plej-ofu, a druga Katana Inu, ekipa koja je do finala došla preko otvorenih kvalifikacija i bila je prva u grupi B.

PROČITAJTE JOŠ

Međutim, do finala su došli kroz donji deo plej-ofa nakon što su u gornjem izgubili upravo od eDžucu Gejming.

Valorant Balkan League je profesionalna esports organizacija registrovana u Srbiji, a čije se delovanje prostire na područje Balkana i Evrope uključujući timove iz Velike Britanije i Norveške pa sve do Izraela i Nepala.

Svi VBL turniri su zasnovani na fer-pleju, međusobnom poštovanju i toleranciji svih učesnika. Vizija je da se Valorant esport podigne na viši nivo i postavi balkanske igrače na svetsku scenu, a ovaj put je u igri 1.500 dolara za finaliste.

“Osnovni motiv VBL je da omogući i pruži pažnju sadašnjim i budućim generacijama gejmera, kao i istrajnost u ostvarenju želja. Primarni cilj smo ostvarili, a to je afirmacija Valorant esporta na Balkanu, podrška postojećim i budućim talentovanim igračima i istovremeno omogućavanje amaterima i veteranima dobru atmosferu i uživanje uz Valorant igru. Sa nama počinje novo doba balkanskog esporta, nova era organizovanja i vođenja događaja na Balkanu i svako slovo koje ćemo ispisati u narednom periodu biće uklesano u kamen da stoji kao podsetnik, da niko nije, niti će ikada doći do našeg nivoa u svakom segmentu, a ostavićemo iza sebe haos u najpozitivnijem mogućem smislu”, kaže Nikola Negovan, osnivač VBL.

BONUS VIDEO Ko su najplaćeniji jutjuberi?

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar