Foto: EPA-EFE/DAI KUROKAWA

Na prestižnoj međunarodnoj konferenciji ZINC 2022 istraživanje srpskih profesora sa LINK edu Alliance, pod nazivom „Unity of Experience in Digital Marketing: The Example of the Gaming Company Fnatic”, privuklo je pažnju svetske javnosti.

U pitanju je istraživanje koje pruža dosad nepoznate uvide u značaj korisničkog iskustva, pogotovo tailored esports fan experiences, značaj esporta uopšte, kao i u modifikacije koje su online igre i esports doneli u sferu digitalnog marketinga.

PROČITAJTE JOŠ

Reč je o radu koji je nastao kao deo jedinstvenog projekta na ovim prostorima – osnivanja prvog esports udruženja LINK eSports na nivou srednjoškolskog, odnosno univerzitetskog sporta u Srbiji, koje osniva LINK edu Alliance u partnerstvu sa krovnom esports organizacijom u Srbiji.

Rad, koji predstavlja studiju slučaja esports iskustva u okviru jedne od najpoznatijih esports kompanija „Fnatic“, donosi zaključak da će industrija igara ostvariti značajan rast u godinama koje dolaze, zbog čega opstanak brendova u budućnosti digitalnog marketinga zavisi od njihovog ulaganja u ovo dinamično tržište koje se stalno razvija i menja.

LINK edu Alliance pokreće esports udruženje u kome će esportisti, koji su učenici i studenti, imati priliku da oforme mešovite timove, dobijaju ecoaching i fitnes coaching, i učestvuju na internacionalnim turnirima širom sveta. LINK obrazovna alijansa okuplja brojne priznate obrazovne ustanove u zemlji i regionu kao što su Savremena osnovna škola i gimnazija, International School, Visoka i srednja škola za IT, Fakultet savremenih umetnosti, Institut za moderno obrazovanje, brojne profesionalne akademije i obrazovne servise.

Esports ima važnu ulogu u obrazovanju i formiranju mladih ljudi. Zbog toga su škole u okviru LINK obrazovne alijanse kreiranjem ovog LINK eSports tima omogućile učenicima i studentima jedinstvenu priliku za njih da se u okviru pravog udruženja razvijaju i takmiče pod vođstvom savremenih pedagoga i esports stručnjaka.

BONUS VIDEO Mini Moris – gejming mašina

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar