Foto: Srđan Stevanović / Starsport

Mirorad Aleksić, selektor ženske vaterpolo reprezentacije Uzbekistana, preživljava dramu u Taškentu.

Mladi stručnjak iz Kikinde se preko društvenih mreža obratio za pomoć kako bi se što pre vratio u zemlju.

U međuvremenu je zbog komšija proveo noć u policiji kako bi dokazao da je negativan na koronavirus. U četiri dana četiri puta je promenio stan i nada se da ga nove komšije neće maltretirati.

“U haosu sam, panici. Upravo se useljavam u novi stan, četvrti za četiri dana. Neverovatno je šta sam pre dve večeri proživeo zbog jedne žene, koja me je prijavila policiji tvrdeći da moj test nije važeći. Toliko uznemirila celu zgradu da su svi tražili da se iselim, jer nisu želeli stranca u blizini. Proveo sam celu noć u policiji, dok iz agencije nisu potvrdili da je test validan i da sam negativan. Neprijatno je bilo i policajcima“, priča Aleksić za „Novosti”.

Mladi stručnjak vodi Uzbekistanke od prošle godine, a u Taškent se vratio 12. marta kako bi pripremio selekciju za kvalifikacije za OI u Tokiju koje su odložene. Drama je počela onog trenutka kada je bezuspešno pokušavao da pronađe način da se vrati do Srbije. Nije mogao da se ukrca ni u avion za Minhen, jer nije ržavljanine neke od zemalja Evropske unije.

„Srećom, uz mene su iz VS Uzbekistana. Imam i podršku VS Srbije, često se čujem sa direktorom Đorđevićem. Ali, nisam se ovome nadao, jer sam se testirao na virus i negativan sam.”

Aleksić ističe da su mu je konzul Ambasade Srbije u Moskvi  obećao da će sve učiniti da se ukrca u let za glavni grad Rusije.

“Problem je što ovde postoje čarteri samo za ruske građane. Ipak, nadam se da će biti sve u redu. Samo da se više ne selim svakog dana iz stana u stan i ne doživljavam neprijatnosti. Inače, u Taškentu se sve zatvara, ljudi postaju sve nervozniji.”

Milorad je uznemiren i zbog porodice u Kikindi, gde mu živi žena s dvoje male dece.

„Supruga ne izlazi iz kuće, jer ne daj Bože da se zarazi, ko će da nam čuva decu. Da smo ovde svi zajedno, zaključali bismo se u stan i čekali da pandemija prođe”, kaže Aleksić koji je u stalnom kontaktu sa VSS.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram