Dion Lendor Deon Lendore
Dion Lendor Foto: Lorena Bonapace / Zuma Press / Profimedia

Dion Lendor, nekada jedna od najvećih nada svetske atletike, poginuo je u 30. godini života u saobraćajnoj nesreći.

Lendora je šira atletska javnost upoznala na Olimpijskim igrama u Londonu, kada je kao 20-godišnjak bio član štafete Trinidada i Tobaga koja je napravila iznenađenje i osvojila bronzanu medalju, a najviše zasluga za taj uspeh otišlo je na račun upravo Leondra, koji je uspeo da zadrži favorizovanog Martina Runija iza sebe.

PROČITAJTE JOŠ...

No, uprkos tome što je oduševio gotovo sve ljubitelje „kraljice sportova“, nikada nije uspeo da napravi iskorak, pa je u karijeri osvojio samo tri zlatne medalje, od čega dve 2010. i 2011. godine u konkurenciji ispod 20 godina, te jednu 2019. godine u Jokohami u konkurenciji seniora.

Na Olimpijskim igrama u Tokiju učestvovao je u dve discipline – trku na 400 metara je završio u polufinalu, kao devetoplasirani, dok je štafeta Trinidada i Tobaga bila poslednja, osma u trci za medalje.

Takođe, na Svetskom prvenstvu u Pekingu 2015. godine Lendor je zauzeo drugo mesto sa štafetom 4 puta 400 metara.

„Reči ne mogu da opišu našu tugu zbog ovog nezamislivog gubitka trostrukog Olimpijca i osvajača medalja na Olimpijskim igrama i Svetskom prvenstvu, Deona Lendora, koji je bio inspiracija i motivacija za sve nas i na, i pored staze. On je zastavu Trinidada nosio sa ponosom, čašću, patriotizmom i nesalomivom voljom kroz svoju karijeru, dok je pomagao i inspirisao mnoge“, navedeno je u saopštenju Olimpijskog komiteta Trinidada i Tobaga.

Kako je preneo TMZ Sports saopštenje Odeljenja za javnu bezbednost Teksasa, vozilo u kom se nalazio Lendor je počelo da se trese, nakon čega je izgubio kontrolu, prešao na suprotnu stranu kolovoza, gde je očešao vozilo koje je dolazilo iz suprotnog smera. Nakon par desetina metara, ponovo je prešao na suprotnu stranu, gde je na njegov automobil marke Folskvagen džeta naletelo terensko vozilo marke Infiniti kojim je upravljala 65-godišnja gospođa, koja je prebačena u bolnicu sa teškim povredama.

Nekadašnji učenik univerziteta Teksas A&M je radio kao volonterski trener sa mladim atletičarima na 400 i 800 metara.

BONUS VIDEO Govori na sahrani Moce Vukotića

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar