Foto: EPA-EFE/Tamas Kovacs

Ozbiljan udarac na bankovni račun.

Danijel Rikardo, nekada najveći talenat među vozačima iz Australije, nije uspeo da taj status prenese i na Formulu 1, mada je uspeo da zabeleži osam pobeda otkako je 2011. godine debitovao u bolidu Hispanija Rejsinga.

PROČITAJTE JOŠ...

No, iako branivši boje Toro Rosa, Red Bula i Renoa nije uspeo da se umeša u borbu za sam vrh (doduše, dva puta je bio treći na svetu), teško da je iko očekivao da će njegova karijera u Meklarenu doživeti poprilično težak udarac.

U prvoj sezonu za bolidom Meklarena Rikardo je šampionat završio na osmom mestu, da bi godinu dana kasnije nakon 13 odvezenih trka na svom kontu imao samo 19 osvojenih bodova, dovoljno za 12. mesto, i nalazi se na dobrom putu da zabeleži najgori plasman u karijeri još od 2013. godine, kada je u bolidu Toro Rosa bio 14.

Zbog toga se čini kao da je izgubio poverenje tima, pa Meklaren radi na pronalasku zamene, koja bi trebalo da dođe u vidu 21-godišnjeg Rikardovog sunarodnika, Oskara Pjastrija.

A to neće biti ni najmanje lako po budžet Meklarena, pošto klub nema opciju izlaska iz ugovora godinu dana pre njegovog isteka, dok je Rikardo izneo finansijski veoma „jak“ zahtev od 21 miliona dolara.

Doduše, mediji iz Australije navode da je to tek početak, i da bi dve strane trebalo da u narednim nedeljama sednu i dogovore se, pa nije isključeno ni da konačna suma bude zapravo nešto manja, ali je svakako gotovo izvesno da će rastanak biti ozvaničen i pre završetka tekuće sezone, pa nas očekuje buran prelazni rok u „najbržem cirkusu na svetu“ i jedno pitanje – gde će Rikardo voziti naredne sezone?

BONUS VIDEO Jeziv udes Mika Šumahera

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar