Foto: Facebook/Danial Danilo Jahic

Nekadašnji dvoranski rekorder Jugoslavije u skoku udalj Danial Jahić preminuo je, a tragična vest zadesila je srpsku atletiku u utorak uveče.

PROČITAJTE JOŠ...

Jahić je umro od posledica borbe sa koronavirusom, a imao je suprugu i dve ćerke. Preminuo je u manastiru Ćelije.

Rođen je 1979. godine, a potekao je iz sportske porodice jer je i otac Fahrudin bio atletski reprezentativac, dok je majka Nada bila karatistkinja.

On je upamćen kao drugi srpski atletičar koji je preskočio osam metara i uz Nenada Stekića bio dominantan u toj disciplini. Sa 191 centimetrom visine i 76 kilograma, Jahić je skočio 8,18 metara u grčkom Retimnu 28. maja 1999. godine.

Stekić je bio ispred sa 8,45 metara. Jahićev dvoranski rekord od 8,02 metra stajao je 20 godina na snazi sve dok ga 2019. godine nije oborio Strahinja Jovančević.

Na juniorskom Svetskom prvenstvu iz 1998. godine Jahić je osvojio peto mesto skočivši 7,89 metara, dok je iste godine prvi put skočio i osam metara.

Bio je prvak Balkana, dvostruki seniorski prvak Jugoslavije, ali i osmoplasirani na Evropskom prvenstvu u Gentu 2000. Klupski je branio boje Taša, Čukaričkog, Zvezde i Partizana.

Poslednji nastup zabeležio je 31. jula 2005. godine kada je u Novom Sadu na državnom prvenstvu skočio 7,59 metara, čime se kao šampion Srbije i Crne Gore oprostio od aktivnog bavljenja atletike u 26. godini.

Sahrana i opelo služiće se u četvrtak 21. januara u 11h u manastiru groblja Ćelije

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare