vaterpolo lopta
Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

Neizvesna utakmica.

Vaterpolisti Crvene zvezde pobedili su u utorak u Beogradu ekipu Jadrana iz Splita rezultatom 12:11 (3:2, 3:3, 3:3, 3:3) u meču četvrtog kola grupe C Lige šampiona i došli do prvog trijumfa ove sezone u elitnom takmičenju.

Pročitajte još

Najefikasniji u domaćem sastavu bili su Draško Gogov, Marko Radović, Dušan Vasić i Ivan Basara sa po dva gola. U ekipi Jadrana najefikasniji je bio Konstantin Harkov sa pet golova. Zvezda je predvođena Mišovićem odlično počela, golovima Bursaća iz daljine i Semana sa Igračem više. Moglo je i ubedljivije da je Vasić iskoristio zicer. Zatim su Splićani došli do daha. Harkov prvo sa igračem više i zatim iz peterca za 2:2. Prednost je domaćinu doneo Subotić takođe iz peterca pošto je u kontri zaustavljen Vasić.

Pola druge četvrtine je bilo u znaku odbrana, bez pravih prilika. Radović se prvi put upisao sa igračem više za 4:2. Vrlo brzo, za 40 sekundi Splićani su se vratili trećim golom Harkova i preciznim udarcem Fatovića. Seriju su gosti nastavili sa igračem više preko Marinić-Kragića za prvo vođstvo. Ipak, Zvezda je na veliki odmor otišla sa 6:5 zahvaljujući golovima Gogova, prvo iz peterca a zatim i sa igračem više 17 sekundi pre sirene.

Punih pet minuta su Splićani dominirali u trećem delu. Odbranom su uspavali domaćina a u napadu su novom serijom 3:0 stekli prvi put prednost od dva fola 8:6. Bio je to znak za buđenje crveno-belih. Za 157 sekundi agilni Vasić iz peterca, zatim precizni šutevi Basare i Markovića za još jednu minimalnu prednost pred poslednji deo 9:8. I onda gol kakav se retko viđa. Video je golman Anić da mu je kolega Mišović isplivao da spreči kontru i lako ga, sa svog gola lobovao. Zvezda je pre toga bila oštećena za očigledan peterac nad Semanom. Igralo se bez garda, vodili su domaćini 10:9 preko Radovića sada, za razliku od splitskog susreta, preciznog iz peterca, pa su Splićani imali 11:10.

Usledio je još jedan preokret odličnih Basare i Vasića. Imao Jadran dva napada u poslednjem minutu. Konačno je Harkov zaustavljen od strane Mišovića. Vasić je trošio poslednji napad i Jadranu je ostalo devet sekundi da nešto uradi. Dobili su i igrača više ali je udarac Fatovića bio neuspešan.

U narednom kolu Lige šampiona igraju Ferencvaroš i Crvena zvezda, odnosno Jadran iz Splita i Jadran iz Herceg Novog. Crveno-beli treći su na tabeli sa četiri boda, splitski Jadran je drugi sa šest, Ferencvaroš je lider na tabeli sa 12, dok je na začelju crnogorski Jadran sa samo dva boda.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar