Foto: EPA/CARMEN JASPERSEN

Direktor Formule 1 Ros Braun otkrio je planove o tome kako čelnici sporta planiraju nastavak sezone organizovanjem trka bez prisustva publike.

On je rekao da bi tako nešto moglo da krene već početkom jula trkom za Veliku nagradu Austrije na „Rel Bul Ringu“.

Tokom dana je najavljeno i da bi trka za Veliku nagradu Mađarske na stazi Hungaroring mogla da se održi bez publike početkom avgusta.

Braun je poručio da se prave detaljni planovi kako da sve protekne u skladu sa preporukama o zaštiti od koronavirusa.

„Biće nam potrebna masovna logistička podrška. Trke Formule 1 su inače veliki izazov i u normalnim uslovima. Organizacija u ovom pandemijskim uslovima je nešto novo za sve nas. Radimo na tome kako da ispunimo sve zahteve kako bismo bili sigurni da je okruženje bezbedno za sve učesnike u trci“, rekao je Braun.

PROČITAJTE JOŠ:

Izvršni direktor F1 Čejs Keri je ranije najavio da bi trka 5. jula u Austriji mogla da bude prelomnica za sezonu. Braun smatra da su karakteristike „Red Bul Ring“ staze, udaljene dva sata vožnje južno od Beča, takve da tu mogu da se organizuju uzastopne trke.

„Naravno, svi bi morali da budu testirani kako bi na stazu mogli da uđu bez problema.  Kada to jednom uradimo, veoma je privlačna ta ideja da zadržimo sve u toj biosferi, gde želimo potom da održimo još neku trku. Izazov je i naći takvo mesto gde možemo da kontrolišemo pristup i okolinu same staze. Austrija ispunjava te kriterijume veoma dobro. Imamo lokalni aerodrom blizu staze, tu mogu da stižu čarter letovima. Nismo blizu metropole, imamo sjajnu infrastrukturu. Svi mogu da ostanu tu i da za nedelju dana opet organizujemo novu trku“, dodao je Braun.

On kaže da je jako važno da se takmičenje nastavi.

„Mnogo je razloga što želimo nastavak sezone. Jedan su navijači, svi smo frustrirani otkazivanjima trka. Drugo, veoma je važno da nastavimo, jer od ovoga žive mnogi ljudi. Siguran sam da i vozačima nedostaju trke i da će podržati naše poteze da sve bude urađeno sa minimumom rizika i na korektan način“, zaključio je Ros Braun.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram