Foto: EPA-EFE/CJ GUNTHER

Organizatori maratona u Bostonu potvrdili su da je zbog pandemije koronavirusa čuvena trka otkazana prvi put u 124 godine.

Trka je prvi put organizovana 1897. godine kada je 15 trkača krenulo da trči oko grada, u znak počasti zbog organizacije prvih modernih Olimpijskih igara, koje su bile godinu dana ranije.

PROČITAJTE JOŠ:

Tokom Prvog svetskog rata format je promenjen, a 2013. je trka zaustavljena kada su dve bombe eksplodirale u blizini ciljne linije, nekoliko sati pošto su pobednici ušli u cilj, ali je bilo još mnogo amatera koji su pokušavali da zavarše takmičenje.

Umesto trke, organizatori su objavili da će organizovati virtualnu trku od 7-14 septembra, u kojoj će svako ko potvrdi da trči 42,165 kilometara, dobiti medalju za kompletiranje trke.

Trka je trebalo da se održi 20. aprila, ali je odložena za pet meseci, međutim, organizatori su odustali i od ideje da je organizuju 14. septembra.

Tom Grilk, izvršni direktor Atletske asocijacije Bostona, koja je odgovorna za organizaciju maratona, rekao je da je to najbolja odluka za sve i da se na taj način garantuje bezbednost svih učesnika i publike koja bi došla.

Naredne godine maraton će se održati 19. aprila, a jubilarni 125. biće 18. aprila 2022.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar