Berni Eklston
Foto: EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

Bivši šef Formule 1 Berni Eklston (92) znao je sa vremena na vreme da podigne pravu buru, a i sada je jedna njegova izjava privukla veliku pažnju.

Možda još uvek nije poznato da li je napisao pravi testament, ali je 46-godišnjoj supruzi Fabijani dao smernice šta da radi u slučaju njegove smrti.

PROČITAJTE JOŠ

Engleski mediji su objavili uputstva koje je sam Eklston izrekao u intervjuu za „Telegraph“.

Eklston je od 2012. godine u braku sa Fabijanom, ona je advokatica koju je upoznao na Velikoj nagradi Brazila pre 14 godina.

Danas žive u švajcarskom Gštadu, a pre tri godine su čak i dobili dete Aleksandera Čarlsa, koji je četvrti potomak ovog milijardera.

„Kad dođe vreme da idem, otići ću. Niko to ne želi, ali taj dan će doći. Rekao sam Fabijani pre nekog vremena: ‘Kad umrem, uzmi lepu čestitku, stavi me u kutiju i baci me u peć. Ali pre toga napišite naziv kurirske službe na kutiju i uzmite nešto novca za reklamu.’ Tako se to radi“, rekao je Eklston.

Tako je i Eklston dugo bio na vrhu igre, sve do 2017. kada je sišao sa čela Formule 1 i ostao uticajna i ništa manje primećena figura.

Slavica Eklston i Berni Eklston Foto: EPA/JENS BURTTNER

Pamti se najpre njegova sklonost ka lepoticama, što je Slavica Radić svakako bila u mladosti.

Zanosna Srpkinja, ćerka Jove Radića i Ljubice mu je privukla pažnju u trenu oka, a onda kada su se razvodili, „olakšala“ je Eklstona za, kako se pisalo 1,3 milijarde dolara.

Lepotica sa duplerice magazina „Start“ je početkom osamdesetih već zarađivala od mode i kao 23-godišnjakinja se našla u Monci.

Foto: EPA-EFE/ANDY RAIN

Nije ni slutila da će tu na trci, reklamirajući jedan sportski brend, sresti već tada vremešnog Eklstona, koji je bio u timu Brabham.

„Proklinjala sam i vrućinu i trku i sela na neki zidić da zapalim cigaretu. Čim me je video pozvao me je u svoj ‘Moto-hotel’. Bila je to njegova pokretna kancelarija u luksuzno opremljenom autobusu. Pozvao me je na piće, ali nismo mogli previše da razgovaramo jer ja nisam znala engleski, a on nije znao italijanski. Ostavila sam mu broj telefona ali – pogrešan. Morao je da okrena pola sveta da bi došao do mog broja i za nekoliko dana uspeo je da me pronađe“, pričala je Slavica svojevremeno.

Brak sa Bernijem imao je uspona i padova i na kraju je prekinut pre 13 godina. Sve je rešeno na sudu za manje od minuta, tek toliko da se potpiše sporazum, kojim je Slavica dobila svoj deo imovine.

BONUS VIDEO Mercedes predstavio bolid u crnoj boji za novu sezonu Formule 1

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar