Foto: EPA-EFE/DENIS BALIBOUSE / POOL

Iako je bilo najava da bi mogle da budu otkazane, nakon poslednje izjave Tomasa Baha utisak je da će Olimpijske igre biti održane.

PROČITAJTE JOŠ...

„Do početka Igara deli nas samo 65 dana, i od ovog momenta mi smo u potpunosti posvećeni tome da organizujemo sigurne i bezbedne Olimpijske igre za sve učesnike, i ulazimo u finalnu fazu organizacije“, rekao je Bah, a preneo je sajt Olimpijskog komiteta Srbije (OKS).

Olimpijske igre u Tokiju održavaju se ove godine od 23. jula do 8. avgusta, nakon što su prošle godine otkazane zbog pandemije korona virusa.

Foto: EPA-EFE/KIMIMASA MAYAMA

„Sportisti širom sveta šalju zahvalnost japanskom narodu i našim partnerima u Japanu za posvećenost i temeljne pripreme za najveći sportski događaj, a mi se radujemo Igrama na kojem će svi sportisti sveta dobiti priliku da zasijaju u najboljem svetlu i pokažu svetu kako pravi šampioni prelaze preko svake prepreke“, dodao je Bah nakon sastanka Koordinacione komisije.

Predsednik MOK-a saopštio je da je do sada preko 75 odsto budućih stanovnika Olimpijskog sela vakcinisano ili započelo proces vakcinacije, a da se u momentu početka Olimpijskih igara očekuje da taj broj bude iznad 80 odsto.

Predsednica Organizacionog komiteta „Tokio 2020“, Seiko Hašimoto rekla je da mere zaštite od korona virusa imaju višestruki značaj.

„U ovom momentu svet se suočava sa mnogo poteškoća, i misija ovih Igara biće da pokaže način da ih svi zajedno prevaziđemo. Organizacioni komitet Igara u Tokiju i Međunarodni olimpijski komitet sada zajedno ulaze u poslednju fazu organizacije ovog velikog događaja i sve je podređeno uspešnom održavanju Olimpijskih igara“, rekla je Hašimoto.

MOK je ranije priredio nekoliko verzija „Knjige pravila“ za sve učesnike Igara, a u njima se nalaze sve mere zaštite od korona virusa, kao što su fizičko distanciranje, nošenje maski, česta tesitranja, „izvanredna higijena“ i druge.

OKS je u skladu sa aktuelnom pandemijom korona virusa formirao Radnu grupu za praćenje svih aspekata korona virusa na sportiste i članove Misije, a održano je i predavanje svim sportistima i članovima sportskih saveza o važnosti imunizacije putem vakcinacije.

Kao primer za sprovođenje procesa vakcinacije, ranije je od strane MOK-a istaknut OKS, koji je među prvima počeo sa ovim procesom, pred nastup na Olimpijskim igrama.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar