Foto: EPA-EFE/ROBERT GHEMENT

Srbija će se boriti za još jednu medalju.

Srpska atletičarka Angelina Topić plasirala se u finale skoka uvis na Evropskom prvenstvu u Minhenu skokom od 1,87 metara što je bilo dovoljno za finale.

PROČITAJTE JOŠ

Topićeva je tako nastavila sa sjajnom formom, koju je prikazala nedavno i na juniorskom Svetskom prvenstvu, gde je osvojila bronzanu medalju.

Topićeva je tri puta bila na zaletištu i sva tri puta iz prve preskakala zadate visine – prvo 178, potom 183, a onda i 187 centimetara

Isti visinu imale su Crnogorka Marija Vuković, Holanđanka Brit Verman, Bugarka Mirela Demireva i Ukrajinka Jaroslava Mahučik.

S istim rezultatom je do finala stiglo još osam skakačica u drugoj kvalifikacionoj grupi – Slovenka Lija Apostolovski, Nemica Mari-Lorens Jungflajš, Ukrajinka Irina Geraščenko, Grkinja Tatjana Gusin, Italijanka Elena Valortigara, Britanka Morgan Lejk, Francuskinja Solen Žiskel i još jedna Ukrajinka Julija Levčenko.

Srbija je do sada na Evropskom prvenstvu osvojila dve medalje, pošto je Ivana Španović u skoku udalj osvojila zlato, dok je Armin Sinančević osvojio srebro u bacanju kugle.

Za medalju će se, pored Angeline boriti i Adriana Vilagoš u bacanju koplja u subotu od 20.25.

Finale će biti održano u nedelju od 19.05.

BONUS VIDEO Ivana Vuleta posle osvojenog zlata na Evropskom prvenstvu u Minhenu

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare