Navikli smo da predsednik Srbije ima mišljenje o svemu, da povezuje stvari koje su daleke, a čini se i da na sport ne može da gleda kao igru.

Znao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić da zakazuje konferenciju za medije sa „hitnim i bitnim pitanjima“ baš u vreme sportskih događaja, te da tera RTS da „žonglira“ prenose između dva kanala, i da tako nervira gledaoce.

Ni u trenucima kada je gostovao na RTS-u, nakon što je pre dva dana održana veoma bitna i nova runda dijaloga Beograda i Prištine, nije mogao da zaobiđe sport.

PROČITAJTE JOŠ

Predsednik se hvalio uspesima srpskih sportista na prethodnim Olimpijskim igrama koje su održane u njegovom mandatu, time da Srbija ima mnogo više medalja od njegovog dolaska na mesto najvećeg funkcionera u državi.

„U svakoj sferi društvenog života smo napravili veliki napredak, u svakoj. Od sporta i infrastrukture, do osvajanja medalja. Pogledajte nam Olimpijske igre, poslednja dva turnusa, u odnosu na one ranije iz Londona i Pekinga, pogledajte rezultate. Puta dva i puta tri više medalja. Pogledajte koliko pozorišta i koliko muzeja je izgrađeno u kulturi. Pogledajte koliko bolnica smo izgradili i napravili. Pogledajte bolnica i Domova zdravlja, šta god hoćete, koliko god hoćete. Pogledajte koliko smo puteva, pruga napravili, nikada više u srpskoj istoriji. Znate li koliko smo kilometara pruga izgradili od 2000. do 2012. godine, novih pruga, jel znate?“, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić i tako je upitao pitanje voditelju emisije na RTS-u, Zoranu Stanojeviću.

Istina je da je Srbija osvojila više medalja na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru (8) 2016. godine, i u Tokiju (9) 2020. godine, nego u Pekingu (3) 2008. i Londonu (4) 2012. godine.

Ipak, koliki značaj u tome je imao sam predsednik, i koliko su sportisti u Srbiji sami svojim napornim radom uspeli da dođu do toliko veliki uspeha je veoma jasan i mislim da odgovor na to pitanje možete i sami zaključiti.

Foto:VK NOVI BEOGRAD/ Đorđe Kostić

Vaterpolo je sport koji je doneo Srbiji toliko radosti, ali i uspeha, ne samo na Olimpijskim igrama, već i na Svetskim prvenstvima, Evropskim prvenstvima i ostalim takmičenjima na kojima su „orlovi“ blistali.

Kakva bi sila Srbija tek bila, kada bi naši mladi vaterpolisti, ali i profesionalci imali dobar „društveni život“, odgovarajuće uslove za trening, ali i odgovarajući razvoj.

Sva hvalisanja padaju u vodu, kada se u centru Srbije, Beogradu, nalazi bazen koji prokišnjava i ima apsolutno strašne uslove za igru.

Na meču prve B vaterpolo lige Srbije između VK Košutnjaka i VK Dorćola, u sportskom centru „Voždovac“, 28. februara odigran je meč 16. kola, i upravo na njemu smo videli zašto je Srbija ostvarila bolje uspehe nego ranije, na poslednjim Olimpijskim igrama.

Vaterpolisti su bez obzira na to koliko je stanje bazena loše i na to koliko su uslovi za igru „nepostojeći“, dali sve od sebe i malobrojnim gledaocima pokazali da se u sportu mogu ostvariti dobri rezultati bez pomoći onog ko treba da pomogne.

Sramota je da se u centru Beograda nalazi bazen sa ovim uslovima, da deca treniraju i presvlače se na tribinama, kako bi posle njihovi uspesi bili pripisani nekome ko to nezaslužuje.

Objavljen je i snimak stanja bazena u sportskom centru „Voždovac“, te su ljudi i u komentarima dali svoje viđenje sramote.

„Tu naša deca treniraju svako veče, i na istim tim tribinama se presvlače. Jadno, žalosno i da ne kažem bezobrazno. Svi okreću glavu godinama već i daju lažna obećanja, otimaju se oko bazena kao da je nečija svoijina. Opština je preuzela bazen da bi ga sredila, toliko je frke oko toga bilo, i evo već dve godine ni jedan jedini problem nije rešen. Žao mi je te dece u kakvim uslovima treniraju, ali nema odustajanja i nema predaje, njihovi rezlutati su svedoci tome“, napisao je jedan od roditelja mladih vaterpolista.

Oglasio se i sportski centar „Voždovac“ povodom ove sramote, te su rekli da je rekonstrukcija zakazana za 2024. godinu.

„Tuga jeste ali sve će se rešiti. Svaka čast šampionima i mladim „ajkulama“ što treniraju i ako su teški uslovi ,ponavljamo sve će se to rešiti“, pisalo je u komentaru sportskog centra „Voždovca“.

Predsedniče, ovi momci zaslužuju mnogo bolji „društveni život“, a ukoliko želite da se i dalje hvalite njihovim medaljama i uspesima bilo bi lepo kada bi njihovi problemi nestali.

Pogledajte i sami na početku teksta.

BONUS VIDEO Vaterpolisti Radničkog KG Osvojili Regionalnu Ligu Savladavši Jug 14:12

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar