Foto: EPA-EFE/ALEX PLAVEVSKI

Legendarni NBA trener Greg Popović otkrio je u razgovoru za američke medije šta zaista misli o Bobanu Marjanoviću, kojeg je San Antonio doveo iz Crvene zvezde 2015. godine.

Gorostasni srpski centar zadržao se u redovima „mamuza“ svega jednu sezonu, pošto je u leto 2016. godine postao ograničeno slobodan agent, što su iskoristili Detroit Pistonsi, ponudivši mu trogodišnji ugovor „težak“ 21 milion dolara, što San Antonio nije mogao.

PROČITAJTE JOŠ

I pored izdašnije ponude Detroita, Boban Marjanović se „lomio“ da li da ostane kod „ludog Srbina“ Grega Popovića, ali je na kraju ipak napustio San Antonio.

Greg se pet godina kasnije prisetio kako su se tada odvijale stvari, priznavši da mu je bilo teško kada se rastajao sa Marjanovićem, jer je upravo on bio taj koji mu je rekao da zbog sebe i porodice mora da napusti Teksas.

„Osećao sam se kao idiot kada Marjanoviću nismo ponudili novi ugovor. Nekada uradite neke stvari jer znate da je to najbolje za tu osobu. Sjajno je kada si u mogućnosti da učiniš nešto što je dobro i za tim i za tu osobu. Boban je bio kod nas, doveli smo ga, osetio je lojalnost, ali smo morali da mu objasnimo da je bolje za njega da ode, da se pobrine za porodicu i da u tom smislu donese odluku koja je bolja“, izjavio je Greg.

Pročitajte još: Svima su bile vezane ruke… Svima osim Jokiću! 

Ubrzo je Popović do detalja objasnio na šta se tačno odnosilo „ono“ da je za Marjanovića najbolje da ode.

„Ponudu Detroita nismo mogli da izjednačimo i do kraja života bih osećao krivicu da sam ga ubedio da ostane i da odustane od tolikog novca. Rekao sam mu: Ti sada odlaziš. Imaš porodicu i jednostavno moraš to da uradiš. Nekako je to prihvatio“, završio je Popović priču za američke medije o Bobanu Marjanoviću koji je trenutno član Dalasa.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare