Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Velike vrućine predviđaju se za vikend u Srbiji i skoro 40 stepeni, a mi priželjkujemo da košarkaši "podignu" temperaturu u Manili rezultatom na Mundobasketu

Sve utakmice Mundobasketa pratite u direktnim prenosima uz SBB na kanalima Sport kluba.

Manila, Filipini, Svetsko prvenstvo u košarci. Šou je počeo u petak svečanom ceremonijom, rekordom posete i prvim mečevima, ali za nas tek kreće ono pravo, jer igra Srbija.

„Orlovi“ se u 1. kolu B grupe sastaju sa selekcijom Kine, koju kao selektor predvodi Aleksandar Đorđević, za koga će meč u hali „Araneta“ sigurno biti posebno emotivan.

Ipak, bilo bi pravo čudo da se na kraju raduje, o čemu govori i tradicija, i verujemo da će košarkaši Srbije nastaviti niz.

PROČITAJTE JOŠ

Naime, Srbiji je od ovo peto uzastopno učešće na svetskim prvenstvima i od 2006. godine, otkako reprezentacija nastupa pod tim imenom, nije propustila nijedan Mundobasket.

Na planetarnim šampionatima ne znaju za poraz protiv azijskih selekcija, slavili su u svih pet duela.

Koliko su bili ubedljivi svedoči i to da je prosečna razlika na tih pet utakmica iznosila impresivnih 35,4 poena po meču.

Zato bi bilo istinsko čudo da Pešićevi puleni ne produže seriju pobeda i na startu takmičenja u Manili. Ujedno, košarkaši Kine su zabeležili samo jedan trijumf protiv evropskih selekcija u 21. veku, i to protiv Slovenije koju su savladali sa 77:76 na SP 2006.

Srbija vs Portoriko Foto:Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Kada smo kod prošlih prvenstava, Srbija je na Mundobasketu 2019. prosečno beležila čak 25,4 asistencije po meču, što je bilo najviše od svih ekipa.

Bogdanović je na tom šampionatu prosečno postizao 22,9 poena, a ako opet bude na proseku od 20 ili više poena ući će u krug od pet igrača koji su u istoriji na dva SP beležili najmanje 20 poena po utakmici u proseku.

Samo neka „orlovi“ pogađaju i ostanu na Filipinima što duže.

BONUS VIDEO Najveća hala na svetu, rekord i košarka pred skoro 40.000 gledalaca, a pas kontroliše sve

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar