Zvezdan Mitrović, Foto: Starsport

Novi izazov

Čelnici turskog Galatasaraja odlučili su da zbog loših rezultata prekinu saranju sa trenerom Andreasom Pistolisom i na njegovo mesto bi trebalo da dođe Zvezdan Mitrović.

Još uvek se čeka zvanična potvrda kluba o ovoj promeni, ali svi mediji u Turskoj pišu da je Mitrović već preuzeo kormilo Galatasaraja.

PROČITAJTE JOŠ:

Mitrović je tokom svoje trenerske karijere radio u Pikadiliju, Budućnosti, Mogrenu, Himiku, Krivbasu, Budiveljniku, Azovmašu, Monaku, Asvelu, pa ponovo u Monaku, odakle se posle kratke pauze seli u Istanbul. Bio je i selektor Crne Gore, sa kojom je stigao do Munodbasketa.

Dok je bio na klupi Monaka osvojio je Evrokup, bio je i najbolji trener tog takmičenja, a izborio je i plasman u Evroligu. Osvojio je titulu sa Asvelom, tri trofeja u Kupu sa Monakom, osvojio je titulu i trofej u Kupu Ukrajine, gde je takođe proglašen za najboljeg trenera.

Mitrović bi u Galatasaraju trebalo da bude bar do kraja naredne sezone.

Galatasaraj ove sezone nije bio na očekivanom nivou, pa je ispao u grupnoj fazi Lige šampiona, dok je u turskom prvenstvu trenutno na 12. mestu sa skorom 12-15.

Mitrovića će u Galatasaraju dočekati reprezentativac Srbije Dušan Ristić, bivši igrač Mornara Deron Fets Rasel, bivši igrač Zvezde Dilan Enis……

Od Mitrovića se očekuje da klub vrati na staze stare slave, kako u Turskoj, tako i u Evropi.

BONUS VIDEO Odlučujući koš Tavaresa protiv Partizana

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar