Nikola Kalinić, Zek Ledej
Nikola Kalinić, Zek Ledej; Foto: Marko Djokovic/Starsport.rs ©

Večiti rivali u 20.00 počinju finalnu seriju ABA lige.

Košarkaši Crvene zvezde i Partizana prvi put igraju za trofej ABA lige u finalnoj seriji. Samo jednom do sada su odlučivali ko će biti regionalni šampion i to pre devet godina, ali je to bilo na Fajnal foru u Laktašima.

PROČITAJTE JOŠ:

Tada je jedna utakmica donosila titulu, slavili su crno-beli, sada će do trofeja na Jadranu ekipa koja prva dođe do tri pobede.

Regionalni tron brani Crvena zvezda, ovo joj je sedmo uzastopno finale ABA lige, dok su crno-beli u borbi za pehar prvi put od te 2013. Prvi meč je danas od 20 sati, drugi u nedelju u istom terminu, a onda će domaćin biti Partizan sigurno jednom, možda i drugi put ako bude potrebno.

Dejan Radonjić, trener crveno-belih, istakao je koliko žele titulu i dodao da domaći teren igra veliku ulogu u ovakvim mečevima.

„Partizan ima jako talentovane, iskusne i mlade igrače, recimo Kevina Pantera, koji je jedan od najboljih igrača na svojoj poziciji. Tu je i Zek Ledej koji se dokazao mnogo puta, a ne smemo da zaboravimo ni partiju Alekse Avramovića protiv nas“, rekao je Radonjić.

Foto: EPA-EFE/Enric Fontcuberta

Osvrnuo se i na borbu za plasman u Evroligu, koja ima pravo da odluči kome će dodeliti specijalne pozivnice, jer šampion nema garantovano mesto.

„Želimo da osvojimo trofej, želi to i Partizan, što je sasvim prirodno. Ulog je veliki, a mi smo toga svesni i nadamo se da ćemo kvalitetnom igrom da otvorimo finalnu seriju na jedan dobar način“, istakao je Radonjić.

Košarkaš Partizana Kevin Panter izjavio je da crno-bele očekuje težak zadatak.

Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

„Tri puta smo igrali ove sezone. Moramo da nađemo način da igramo sa njima, da obavimo posao koji se od nas očekuje. Prve dve utakmice su na strani, biće teško, ali moramo da obavimo posao“, rekao je Panter za klupsku televiziju.

Zek Ledej je najavio borbu za titulu.

„Treba da se borimo i slušamo trenera. Samo to – da se borimo. Atmosfera će biti sjajna kao i uvek“, naglasio je Ledej.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Mladi centar crno-belih Tristan Vukčević priznao je da će biti teško u finalnoj seriji protiv Zvezde.

„Došli smo u najbitniji deo sezone, igramo protiv Zvezde, nije lako igrati finale. Daćemo sve od sebe, poslednju utakmicu protiv njih smo dobro igrali, treba da odigramo tako ponovo i da osvojimo titulu. Biće pakao, tu će biti Zvezdini navijači, a to će nam dati energiju da pobedimo. Čekamo naše navijače, koji su najbolji na svetu, da budu naš šesti igrač na terenu“, naveo je Vukčević.

BONUS VIDEO: Šmekerski gest Alimpijevića koji mnogi nisu videli, šta je rekao igračima

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar