Košarka, Crvena Zvezda, Bajern iz Minhena KK Crvena Zvezda
Foto: KK Crvena Zvezda

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Bajern iz Minhena u finalnom meču Magneta sport kupa koji je održan u Bavarskoj.

Crveno-beli su protiv nemačkog giganta i učesnika Evrolige odigrali meč sa dva lica. Nakon početnog vođstva 5:1, Bavarci su preuzeli „konce igre“ u svoje ruke, preokrenuli na 17:9, dok je u drugom poluvremenu ta prednost porasla i na 29:15.

PROČITAJTE JOŠ...

Tu razliku od 14 poena čuvali su sve do sredine poslednje deonice, kada su uspeli i da je povećaju na 57:42. Od tog trenutka započeo je preokret. Crveno-beli su zaigrali fantastično u napadu, serijom 15-2 prišli na 59:57, potom stigli do izjednačenja, da bi uskoro kompletirali i preokret i poveli 68:64.

Bajern je uspeo da se izbori za neizvesnu završnicu i dođe do poravnanja (68:68), a poslednji napad Zvezda je izvela preko nekadašnjeg kapitena Luke Mitrovića.

Usledila je sjajna solo-akcija krilnog centra i pogodak horogom za 70:68 i osvojen turnir u Minhenu za 70:68, čime su crveno-beli i osvojili jak turnir u konkurenciji Panatinaikosa, Virtusa iz Bolonje, te domaćeg Bajerna.

Zvezdu su do trofeja predvodili Nikola Kalinić sa 14 poena, Luka Mitrović je dodao 12 uz devet poena, dok su dobru partiju pružili Nejt Volters i Stefan Lazarević sa po devet poena.

KK Crvena zvezda: Lazarević 9, Volters 9,Uskoković, Mitrović 12+9 sk, Kalinić 14, Lazić 6, Holins 8, ivanović 7, Kuzmić 2, Cirbes 3

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar