Pangos
Kris Singlton i Kevin Pangos (desno) u duelu sa Vasom Micićem; Foto: EPA-EFE/Enric Fontcuberta

Period između dve sezone uvek je posebno zanimljiv na Malom Kalemegdanu i Crvena zvezda uveliko radi na pojačanjima, a jedno ime posebno se izdvaja - Kevin Pangos, saznaje Nova.rs.

Mnogo igrača dovodilo se u vezu sa srpskim evroligašem prethodnih dana, ali bi prava „bomba“ mogla da stigne iz, ni manje ni više, nego Barselone.

I do sada se nije pominjao! Zvezda i Kevin Pangos, zvuči odlično, a kanadsko-slovenački plejmejker trenutno je prva opcija za „keca“. Postoji obostrana velika želja, saznaje Nova.rs, ali još dosta toga bi trebalo da se poklopi oko dolaska.

PROČITAJTE JOŠ

Suvišno je govoriti koliko bi plejmejker Barse bio veliko pojačanje za crveno-bele. Pangos u taboru španskog velikana nije imao ulogu prvog pleja, što bi se promenilo u slučaju dolaska na Mali Kalemegdan.

Zvezda mu je prva opcija u slučaju ostanka u Evropi, a u Evroligi je tokom sezone 2018/2019 na 35 utakmica prosečno beležio 7 poena, 1,1 skok i 3,2 asistencije. Prethodno je dve godine blistao u Žalgirisu, dok je prošlu, prekinutu takmičarsku godinu najvećim delom propustio zbog povrede.

Srpski evroligaš se tu ne zaustavlja i opcija broj dva svakako je Lengston Hol, o kome su domaći mediji već pisali. Američki plejmejker član je Promiteasa i Saša Obradović, trener crveno-belih, pratio je njegove igre u Evrokupu.

Ovaj 28-godišnji košarkaš, 193 centimetara visok, izborio je prošle sezone igranje u četvrtfinalu drugog po jačini evropskog takmičenja sa grčkim klubom. Prosečno je postizao 11,4 poena uz 5,7 asistencija po meču u Evrokupu i u Zvezdi ga video kao nekoga ko bi idealno funkcionisao sa Pangosom na „kecu“.

Hol je pre Promiteasa i kratke epizode u Ciboni igrao još za Pistoju i Kantu u Italiji, odnosno za Bon i Kolosos sa Rodosa, i već šest godina gradi karijeru na Starom kontinentu.

Dakle, posle zvaničnog odlaska Kevina Pantera i Čarlsa Dženkinsa, i sve glasnijeg Lorenza Brauna, u Zvezdi su pikirali Pangosa i Hola, a u igri je i dalje Džordan Lojd.

Pored pomenutih plejmejkera, na toj poziciji bi kao treća opcija stasavao i supertalentovani Aleksa Uskoković, koji će izvesno biti prekomandovan iz FMP-a u Crvenu zvezdu. Momak rođen 30. avgusta 1999. prošao je sve mlađe selekcije crveno-belih, osvojio je EP 2017. kao kapiten juniorske reprezentacije Srbije i prošle sezone se kalio na seniorskoj sceni.

Svakako da će narednih dana biti prilično zanimljivo na Malom Kalemegdanu, čekaju se pojačanja, a Uskoković kao Zvezdino dete dobiće priliku da stasava uz iskusne saigrače.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar