Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Zlatibor i u drugom meču četvrtfinalne serije rezultatom 91:68 i tako prošli u polufinale Superlige.

Nakon ujednačenog početka, tokom kog je rezultat bio 7:7, Zvezda je sredinom prve četvrtine došla do 10:7 košem uz faul Marka Jagodića Kuridže, nakon čega su Lengston Hol i Lendri Noko povećali na 14:7, a nakon prvih deset minuta tim Dejana Radonjića je imao plus od osam poena, 21:13.

Sedam vezanih poena Ognjena Kuzmića početkom druge četvrtine doneli su +15 crveno-belima, nadovezali su se Aleksa Uskoković i Ognjen Dobrić, a Dejan Davidovac je pogotkom sa poludistance doneo i +20, 37:17 sredinom druge četvrtine.

Zvezda je tada i prelomila meč, Zlatibor je uspeo u par navrata da priđe na 12 poena minusa, ali ne i da ozbiljnije pripreti, pa će crveno-beli zaigrati u polufinalu.

Ekipu Dejana Radonjića predvodio je Ognjen Dobrić sa 21 poenom, Ognjen Kuzmić je brojao do 16, dok je Jagodić Kuridža dodao 13, a Aleksa Radanov poen manje.

Iako nije bio najefikasniji, centar Zvezde je odigrao verovatno najbolji meč sezone, pošto je iz igre šutirao bez promašaja, šest od šest, pogodio sva četiri slobodna bacanja, i na to dodao pet asistencija, po čemu je bio poravnat sa Aleksom Radanovim i Ognjenom Dobrićem.

Zvezda će u borbi za finale odmeriti snage sa ekipom Borca iz Čačka, dok drugi polufinalni par čine Partizan i Mega.

Kod Zlatibora najbolji je bio Dušan Kutlešić sa 14 poena.

Superliga KLS, drugi meč četvrtfinala

Zlatibor – Crvena zvezda 68:91 (13:21, 19:26, 19:18, 17:26)

Sudije: Glišić, Milojević, Matić; Poseta: Bez publike; Dvorana: Sportski centar Čajetina

Zlatibor: Protić 12, Kutlešić 14, Joksimović 4, Riznić 10, Pavlović 5, Čabrilo 13, Osotjić, Marjanović 1, Vesović, Vorkapić 2, Miljanić 7

Crvena zvezda: Hol 7, Lojd 2, Lazić 7, Jagodić Kuridža 13, Noko 6, Uskoković 5, Davidovac 2, Rit, Radanov 12, Dobrić 21, Simonović, Kuzmić 16

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar