Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Tog 26. marta 2014. godine, Crvena zvezda i njeni navijači su na utakmici sa Budiveljnikom ušli u istoriju Evrolige i svih klupskih takmičenja pod njenim okriljem.

Na današnji dan, pre šest godina, u „Areni“ se igralo četvrtfinale Evrokupa i armija crveno-belih navijača oborila je rekord posećenosti na jednom meču u evropskim takmičenjima.

U revanš četvrtfinala, Zvezda je savladala ukrajinski Budiveljnik (79:70 posle produžetka) pred čak 24.232 gledaoca na krcatim tribinama najveće srpske dvorane. To veče sigurno će zauvek pamtiti i Čarls Dženkins, koji je jednom od najboljih partija u karijeri odveo ekipu Dejana Radonjića u polufinale.

Sa 29 poena, od čega 18 u poslednjoj četvrtini i dodatnih pet minuta, izrastao je u junaka istorijske večeri.

Danas, to dostignuće po broju ljudi na tribinama i dalje je nedostižno, a i kapacitet same dvorane za košarkaške utakmice smanjen je na do 20.000 gledalaca.

„Crvena zvezda još jednom apeluje na sve da se pridržavaju svih instrukcija i saveta nadležnih organa, i da ostanu u svojim kućama do potpune pobede nad pandemijom virusa Covid-19“, navodi se na klupskom sajtu u podsećanju na čuvenu utakmicu i nezaboravnu crveno-belu noć.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram