Foto:M.M./ATAImages

Velikani ispratili velikana.

Komemoracija legendarnom Zoranu Sretenoviću održana je ovog utorka u prostorijama KSS.

PROČITAJTE JOŠ

Na komemoraciji su bila mnoga poznata imena iz sveta košarke. Bio je prisutan Svetislav Pešić, selektor košarkaša Srbije, ali i Dejan Tomašević, Miroslav Berić, Dino Rađa, Žarko Paspalj, Predrag Danilović, predsednik KSS. Slika porodice sa komemoracije slama i najtvrđa srca.

Sretenović je preminuo 28. aprila u Beogradu, nakon što je doživeo srčani udar.

Sretenović je rođen 5. avgusta 1964. u Beogradu, a obeležio je čitavu jednu eru ovdašnje košarke i bio jedan od najzaslužnijih za klupske uspehe Jugoplastike, kada je osvajala evropske trofeje, kao i za uspehe reprezentacije Jugoslavije.

Igrao je kao plejmejker za Crvneu zvezdu, Jugoplastiku, Bamberg, Olimpik Atnibi, Partizan, Borovicu, Radnički i Stal Ostrov.

Posle igračke karijere kao trener je vodio Budućnost, Železničar, Igokeu, Vojvodinu, Železničar iz Inđije, Starograd Gdanski, Kosalin i i Stal Ostrov.

Klupski šampion Evrope bio je tri puta, sa Jugoplastikom od 1989. do 1991, četiri puta je osvojio prvenstvo Jugoslavije, dvaput kup SFRJ, jednom Kup Nemačke, jednom Kup SR Jugoslavije, a sa reprezentacijom naše zemlje je dvaput bio prvak Evrope, 1991. u Italiji, te 1995. u Grčkoj.

Foto:M.M./ATAImages

*

Foto:M.M./ATAImages

*

Foto:M.M./ATAImages

*

Foto:M.M./ATAImages

*

Foto: M.M./ATAImages

*

Foto:M.M./ATAImages

*

Foto:M.M./ATAImages

*

Foto:M.M./ATAImages

BONUS VIDEO Predrag Saša Danilović o Dušanu Ivkoviću

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare