Foto: Printscreen Youtube / HRT

Čuveni hrvatski košarkaš teško je podneo smrt nekadašnjeg saigrača iz Jugoplastike.

Toni Kukoč, nekada vedeta Jugoplastike i Čikago Bulsa, kaže da su za četiri meseca preminula dva sjajna čoveka.

PROČITAJTE JOŠ:

U četvrtak je umro Zoran Sretenović, čuveni igrač Crvene zvezde, Jugoplastike i Partizana, a nakon Dina Rađe, njegova smrt je pogodila i Kukoča.

„Pa šta je ovo, odlaze samo dobri ljudi. Pre četiri meseca Goran Sobin, a sad Zoran Sretenović. To je bio čovek kojeg nije bilo teško voleti. Super osoba, super saigrač, razumeli smo se od prvog dana. Njega je grad Split voleo kao da je rođen u njemu. Kao igrač, uvek je bio podređen ekipi. Kada bi timu dobro išlo on ne bi ni šutirao, a pogodio je toliko važnih šuteva. Bio je duhovit tip, beogradski mangup krcat zezatorskim trikovima“, rekao je Kukoč za Večernji list.

Kukoč je bio deo Jugoplastike od 1985. do 1991. Godinu kasnije mu se u Splitu priključio popularni Sreta.

Iste godine 1985. stigao je i Dino Rađa, koji je otišao 1990. i kao i Kukoč, bio je prijatelj sa Sretenovićem.

„Poslednjih šest meseci su postali takvi da me je strah da se javim na telefon. Koliko dobrih ljudi i prijatelja je otišlo. Sreto mi je bio kao brat. U ono doba smo bili cimeri i provodili smo najviše vremena zajedno. U prvom redu je bio čovek. Zaje*ant od glave do pete. Taj ni sekunde nije bio ozbiljan osim kad je igrao. A kad je igrao, kompjuter u glavi. Taj je znao sve šta treba u svakom trenutku. Bio je pravi plej koji je držao uzde jedne moćne ekipe i svi su ga obožavali. Mu*a kao dinje, odbrana za primer, a i kad bi dao dva koša, igrao je odličnu utakmicu. Kakva je to glava bila. Druže moj, neka ti je laka zemlja“, napisao je Rađa.

Podsećamo, Sretenović je u četvrtak preminuo od posledica srčanog udara, a od njega se oprostio i Košarkaški savez Srbije, koji je izrazio saučešće porodici.

BONUS VIDEO: Sahrana Dušana Ivkovića na Novom groblju

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar