Zoran Savić, Foto: Printscreen Youtube

Zoran Savić, sportski direktor Partizana kaže da se neće sakrivati iza imena i prezimena Željka Obradovića i upozorio je da dobri potpisi ne znače dobar tim.

Partizan je za novu sezonu angažovao Željka Obradovića, koji stiže u svoj klub posle skoro tri decenije od najvećeg uspeha i osvajanja titule prvaka Evrope.

PROČITAJTE JOŠ:

Savić je u međuvremenu bio zauzet dovođenjem i nekoliko zvučnih pojačanja, od kojih je poslednje Alen Smailagić, dosadašnji igrač Golden Stejt Voriorsa.

„Videli smo, oduvek koliko je šampiona bilo tokom avgusta meseca. Sigurno je najbitnije da se ekipa što pre okupi i da krenemo punom parom, jer će sezona da bude zahtevna. Bitno je da se radujemo na kraju sezone, a ne sada“, rekao je Savić za Partizanovu televiziju.

Dodaje i da je zadovoljan onim što je učinjeno do sada…

„Jesam, s obzirom na to kako je završena prošla sezona i da smo jako kasno počeli sa gradnjom novog tima, jer smo trenera doveli pred kraj juna. Da smo to ranije završili možda bismo već imali kompletiranu ekipu. Međutim, sačekaćemo još malo da kompletiramo tim“, kaže Savić.

Osvrnuo se i na oproštaj Novice Veličkovića, koji je nedavno rekao da se oprašta od Partizana i da završava profesionalnu karijeru.

Klub ga je ispoštovao organizovanjem utakmice protiv Anadolu Efesa, aktuelnog prvaka Evrope u košarci.

„Sigurno da je zaslužio. Partizan treba da bude primer kako se odnosi prema bivšim igračima. Samim tim, Novica je zadužio Partizan po ponašanju i svemu, ponikao je ovde. I zaslužio je da mu dođe prvak Evrope. Hvala i Efesu što su pristali da dođu. Promenili su kalendar da bi mogli da budu ovde, mislim da će to biti i dobra prezentacija ekipe, ali i da vidimo naše mogućnosti. Ideja je da igramo jake turnire, u Istanbulu, proitv Efesa, u Atini, protiv najjačih ekipa pa da vidimo gde se nalazimo“.

Savić je naveo i da posle dolaska Alekse Avramovića, Kevina Pantera, Zeka Lideja, Rodionsa Kurucsa, Dalasa Mura i spomenutog Smailagića.

„Sigurno, dovešćemo još igrača, koliko procenimo i kada i koji mogu da nam pomognu. Još nije ništa završeno“, uverava Savić.

Međutim, svestan je i da sve mora da se poklopi da bi taj sastavljeni tim funkcionisao.

„To sam i ranije rekao, jedna stvar je potpisati igrače, a druga napraviti tim. Doveli smo najboljeg trenera u Evropi, ali nećemo da se krijemo iza njegovog imena. Moramo da napravimo dobru ekipu i tim poput familije. Sve su to komadići koji mora da funkcioniše, ne na početku, nego na kraju sezone i kada bude borba za trofeje“, zaključio je Savić.

BONUS VIDEO: Doček srpskih basketaša posle medalje u Tokiju

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar