Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Dugo se čekalo da neko sruši giganta.

Košarkaši Zenita su napravili veliko iznenađenje i u sedmoj utakmici plej-ofa na gostujućem terenu savladali veliki CSKA rezultatom 81:75 i prekinuli njihovu dominaciju dugu 11 godina.

PROČITAJTE JOŠ

Ovo je ekipi iz Sankt Peterburga bila prva titula u ovom takmičenju.

Devetnaest poena i devet skokova upisao je Džordan Miki koji je bio najefikasniji u ekipi Zenita, a pratio ga je Lojd sa 17.

Nikola Milutinov najbolji u ekipi CSKA sa 16 poena i 17 skokova, Šved je upisao 13 poena dok se nije povredio.

Prva četvrtina je protekla u ravnopravnoj borbi, ali u završnici kreće serija Zenita koji u drugoj četvrtini dolazi do 15 poena prednosti.

Ipak, do poluvremena je ekipa CSKA serijom od 15:2 prišpšla na dva poena zaostatka.

Ta serija “Armejaca“ nastavljena je i u trećoj četvrtini, CSKA je poveo sa 52:46, ali su domaći su u drugom poluvremenu ostali bez sjajnog šutera Alekseja Šveda koji je povredio šaku i nije završio meč.

Zenit je poveo sa 73:66 na ulasku u poslednja četiri minuta utakmice. A onda, na dva i po minuta pre kraja, i Zaharov pogađa za tri poena i Zenit stiže do devet poena prednosti – 76:67.

Posle tajm-auta CSKA uspeva da priđe na 76:70, ali već se ušlo i u poslednji minut meča. Međutim, Beron pravi grešku koju domaći koriste preko Vera i na 25 sekundi pre kraja on pogađa trojku za 78:75! Više od toga domaći ipak nisu mogli, Lojd je sa linije penala rešio pitanje pobednika i slavlje Zenita je moglo da počne.

BONUS VIDEO Ovacije navijača Partizana za Željka Obradovića

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram