Željko Obradović i Radomir Mihailović Točak
Željko Obradović i Radomir Mihailović Točak; Foto: Dejan Ilić Unuče

Već danima je jedna fotografija apsolutni hit na društvenim mrežama.

Ne dešava se često da vidimo ovakav naklon i iskazivanje poštovanja. Ali, to se dešava kada najbolji prepoznaju najbolje.

PROČITAJTE JOŠ

Željko Obradović, trener Partizana i najtrofejniji evropski trener, poklonio se Radomiru Mihailoviću Točku, čuvenom gitaristi grupe „Smak“. Ovaj poznati rok sastav održao je poslednjih koncert ispred Skupštine grada Kragujevca u čast Borsa Aranđelovića, preminulog pevača benda, na 50 godina od nastanka ove grupe.

Obradović je poznat tokom godina po druženju sa mnogim poznatim ličnostima srpske kulture poput Bogdan Diklića, Dejana Mijača i drugih.

Točak je baš kao i Obradović jedan od najvećih legendi Čačka, pa je Obradović našao svoj način da se zahvali velikom muzičaru. Ta fotografija je ubrzo osvojila srca ljudi širom Srbije.

Mnogi isprva nisu prepoznali Točka na fotografiji, ali nema nikakve dileme da je su svi dobro upoznati sa njegovom genijalnošću.

Točak je vrhunski virtuoz gitare po mišljenju mnogih istoričara, hroničara i kritičara rok muzike i najbolji gitarista svih vremena na Balkanu, a verovatno i šire.

Za zvaničan datum nastanka benda uzima se 4. decembar 1971. godine, a grupa je dobila naziv po mjuziklu koji je u vreme nastajanja grupe igran na sceni Doma omladine.

BONUS VIDEO Željko Obradović viče na Aleksu Avramovića

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare