Željko Obradović, KK Partizan
Željko Obradović, KK Partizan; Foto: Marko Djokovic/Starsport.rs ©

Partizan ostaje bez trojice košarkaša iz prošle sezone, još nije doveo nijedno pojačanje, kao prvo trenutno figurira bek Dejan Vasiljević iz Sidnej Kingsa.

Srpski košarkaš Nemanja Dangubić okončao je saradnju s Partizanom posle tri sezone. Njemu je istekao ugovor i nije produžen, pa je igrač na spoljnim pozicijama slobodan da traži novu sredinu.

Iz rotacije tima Željka Obradovića je ispao još u februaru, zbog čega je logičan sled događaja – rastanak.

PROČITAJTE JOŠ

„Mislim da sam ugovor sa Partizanom, u koji sam došao 2020. godine, odradio korektno, pošteno, najbolje što sam umeo i što je od mene traženo. Procena je trenera da neki drugi mogu više da doprinesu, ja sam profesionalac, koji to prihvata i, idemo dalje“, rekao je Dangubić za Sport klub.

Dodao je da nije siguran hoće li ići preko granice i ovog puta, pošto je ranije odlazio iz Srbije. Pored Partizana, igrao je i za Crvenu zvezdu, Megu, Hemofarm, ali i u Nemačkoj i Španiji za Bajern Minhen odnosno Estudijantes.

„Još uvek čekam, nešto će mi biti ponuđeno. Ne mogu da spekulišem da li ću ponovo preko granice, ali…“, ostao je nedorečen Dangubić po pitanju nastavka karijere.

Podsećamo, on je trenutno sa reprezentacijom Srbije, koja se sprema za dva meča kvalifikacija za Mundobasket. Prva utakmica je sutra u gostima protiv Letonije, onda i 3. jula protiv Belgije u Nišu.

Što se tiče crno-belih, za sada su prilično mirni za razliku od bure u taboru Crvene zvezde, iz koje igrači redom odlaze.

PROČITAJTE JOŠ

Partizan se, posle dobijanja pozivnice za Evroligu i novčane kazne za neigranje domaće lige, uputio na odmor. Do početka priprema ostalo je oko dva meseca, a renoviranje tima u velikoj meri je neminovno.

Neće biti u pitanju „generalno spremanje“, ali bi Obradović mogao da računa na više od polovine novih igrača. Sigurno je da dres kluba iz Humske više neće nositi ni Rodions Kuruc, koji će probati da potraži NBA angažman posle neslavne epizode među crno-belima.

Stopama Danugbića i Kuruca će sigurno i Dalas Mur, sa kojim samo još zvanično nije okončana saradnja.

Kao dve enigme ostaju Rade Zagorac i Matijas Lesor… Obojici je istekao ugovor i pitanje je šta će biti. Ni Zagorac ni klub ne mogu da budu zadovoljni prošlosezonskim izdanjima, pa ostaje da se vidi da li će dobiti još jednu šansu ili je rešenje ipak rastanak.

Aleksa Avramović i Željko Obradović Foto: ABA liga/Partizan NIS/ Dragana Dtjepanović

Kada je reč o pojačanjima, osnovno je dovesti plejmejkera evroligaškog kalibra. Aleksa Avramović, kome više leži da bude „dvojka“, sigurno je najviše prikazao u sezoni za nama, uz ogroman napredak, dok se Jam Madar i dalje vodi kao talenat neizvesne budućnosti.

Trenutno su kao prvo pojačanje naciljali Dejana Vasiljevića iz Sidnej Kingsa. Karijeru je počeo na koledžu u Majamiju, a sada je u australijskoj ligi. Igra na poziciji beka, prosečno je beležio 12,4 poena i 1,6 asistencija po meču.

Odlikuje ga dobar šut za tri poena, visok je 191 centimetar i ima 25 godina. Zanimljivo je da je Vasiljević i dalje pod ugovorom sa Sidnejom, ali ima opciju odlaska ukoliko dobije ponudu iz Evrolige.

Na ostalim pozicijama će Partizan verovatno tražiti nova rešenje u zavisnosti od daljih odlazaka, a bitno je da zadrže Kevina Pantera i Zeka Ledeja, koji bi uz Avramovića i Alena Smailagića trebalo da budu osovina tima.

Partizan je prošlu sezonu okončao bez trofeja, a sa Željkom Obradovićem na klupi ambicije su daleko veće, pa se uz povratak na evroligašku scenu očekuje i da se neki od pehara opet nađe u vitrinama crno-belih.

BONUS VIDEO Žocova lekcija navijačima: Velika sramota, nemojte nikad više ovo da radite

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare