Javni sukob Aleksandra Vučića, predsednika Srbije, i Željka Obradovića, trenera Partizana, intrigira sve u Srbiji jer je došao pravo niotkuda i odmah su pale teške reči.

„Najveća laž ikada izrečena“ i „Odvratan napad na državu“ samo su neke od reči koje su upotrebljene u ovom slučaju, a Igor Miklja, autor „Sportlighta“, pojasnio je kako je on video sve što se desilo.

PROČITAJTE JOŠ

„Tražio je od kluba da se oglasi, njih je doveo u situaciju da objasni da li je to bilo tako ili ne. Reakcija Partizana je došla posle nastupa Vučića gde je prema brojkama koje je klub prikazao 30 odsto budžeta planirano od pomoći države, sekretarijati, gradski, republički i KSS, tu su stavili i Telekom i drugi državni sponzor. Trideset posto zavisi kolika je ukupna suma, ukupan budžet je 24 miliona, to je šest miliona pomoći od državnih institucija“, poručio je Miklja.

Zatim je detaljno analizirao ono što su rekli predsednik Srbije i trener Partizana.

„Pale su neobičajeno teške reči gde je Željko rekao da je to ‘najveća laž ikada izgovorena’, a bila je preterana reakcija da se kaže da je ‘ovo odvratan napad na državu’ kao da imamo obračun sa militantnom organizacijom, a ne sa košarkaškim trenerom i sportskim radnikom. Da li je predsednik to rekao nehotice ili namerno ‘da li bi privatnici davali pare da im mi to ne kažemo, kladionice, banke“. Imamo taj momenat ‘Država, to sam ja’, ne samo da smatraju da su državne pare njihove i oni koji daju i učestvuju, smatra se da su po instrukcijama uložili pare, tu je on verovatno u pravu. To je verovatno bila poruka. Mogu da se složim s njim da klubovi ne bi postajali u ovom obimu i snazi da nema finansijske injekcije. Da li to treba tako da funkcioniše? Počinje da mi smeta ta fraza ‘državni projekat’ i kada je koriste oni koji su za to ili nisu. To je narodni projekat, pare od države su od mene, kamermana u studiju, ljudi u režiji, poreskih obveznika na koje mi nemamo nikakav uticaj i zašto su date Partizane i Zvezdi i da li bi trebalo dati ili ne. Ako pitate navijače oni će biti oduševljeni, treba što više para sipati,  ako pitate nekog iz Filharmonije – oni će biti očajni i reči mi smo… Sinoć sam video da je neko rekao i mi smo neka kulturna repreezntacija ove zemlje, a nemamo ni osnovna sredstva da dostojanstveno živimo. To otvara milion pitanja da li bi tako trebalo da bude“, rekao je Miklja.

BONUS VIDEO Zašto je Vučić udario na Željka Obradovića? Jednu stvar ne može da mu oprosti

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare