Foto: Tanjug/AP Photo/Ross D. Franklin

Ne žele da propuste priliku dok su superzvezde u ekipi.

Košarkaši Finiks Sansa su završili sezonu u NBA ligi porazom u polufinalu Zapadne konferencije od Denver Nagetsa.

Sansi nisu imali rešenja za Nikolu Jokića koji ih je u ovoj seriji potpuno razmontirao i uspeo da ostvari tri tripl-dabla u šest utakmica.

PROČITAJTE JOŠ

Taj poraz ujedno je značio i kraj za Montija Vilijamsa na klupi Finiksa jer uprava kluba nije želela ništa da čeka pa se već pravi strategija za narednu sezonu kako bi iskoristila dok su u ekipi zajedno Devin Buker i Kevin Durent.

„Monti je bio temelj našeg uspeha u protekle četiri sezone. Ispunjeni smo zahvalnošću za sve što je Monti doprineo Sansima i zajednici“, rekao je Džejms Džons generalni menadžer.

Feniks je završio saradnju sa Vilijamsom koji je osvojio nagradu za trenera godine i vodio Sanse do njihovog prvog velikog finala pre dve godina što je bilo prvi put od nastupa od 1993. godine.

Nakon toga, usledile su dve sezone u kojima je ekipa ispadala u polufinalu Zapada.

Prošle godine su Sansi su poveli sa 2:0 protiv Dalasa i izgubili 7. utakmicu kod kuće sa 33 poena razlike. Nakon izjednačenja u polufinalnoj seriji Zapada 2023. sa Denverom od 2:2, Finiks je ponovo izbačen kod kuće, ovog puta sa 25 poena u 6. utakmici.

„Nijedan dan nije dobar“, rekao je Vilijams nakon poraza ranije ove nedelje od Denvera, kada je zamoljen da uporedi debakl prošle sezone sa porazom na kraju sezone.

Džons je angažovao Vilijamsa 2019. godine, kada je Robert Sarver još uvek bio vlasnik Sunsa. Nastavio je da podiže Feniksovu kulturu i stopu pobeda, što je kulminiralo u finalnoj seriji koja je istovremeno prekinula najdužu sušu plej-ofa u istoriji tima. Usledili su to sa rekordnom franšiznom sezonom od 64 pobede u sezoni 2021-22, samo da bi ih Dalas zaprepastio.

BONUS VIDEO Jokić i Meloun posle pobede u Finiksu i prolaza u finale konferencije

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar