Spremne za draft: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

WNBA draft 2020. biće održan 17. aprila prema planiranom rasporedu. U svetlu aktuelne pandemije Covid-19 , WNBA će održati virtuelni draft bez igrača, gostiju i medija. Komesar WNBA lige Keti Engelber najaviće pikove na draftu u prenosu uživo na TV ESPN2, koji će početi u 20 časova po lokalnom vremenu, a glavni pretendenti će uzeti učešće na daljinu.

„WNBA draft je vreme da se proslave izuzetni sportisti čiji se naporan rad i snovi ostvaruju njihovim odabirom na draftu“, rekla je komesarka WNBA Keti Engelber.

PROČITAJTE JOŠ

Ona je zatim poručila da će događaj biti spektakularan, ujedno i jako emotivan.

„Očuvanje zdravlja i dobrobiti naših kandidata, igrača, zaposlenih i svih koji su vezani za našu igru, kao i šire javnosti, je od najveće važnosti. Imajući to u vidu, marljivo ćemo sarađivati sa našim partnerom za emitovanje, ESPN, kako bismo stvorili nezaboravan, ali virtuelni događaj koji će adekvatno odati počast ovim uspešnim sportistima. Tokom ovog drafta, WNBA će odati priznanje Alisi Altobeli, Đijani Brajant i Pejton Čester – koje su tragično izgubile život u helikopterskoj nesreći 26. januara. WNBA takođe planira da oda počast pokojnom Kobiju Brajantu, strasnom podržavaocu ove lige, kako na samom draftu tako i tokom predstojeće sezone“, obelodanila je Keti.

Liga planira različite varijante scenarija povezanih sa uticajem pandemije Covid-19 na predstojeću sezonu, uključujući trenutno zakazani početak trening kampa 26. aprila i zakazani početak WNBA sezone 15. maja, i pružiće ažurirane informacije u vezi sa svim promenama.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram