Vujošević napustio Kluž: Ponuda koju sam morao da odbijem

Podeli:
Foto:Nemanja Jovanović

Čuveni košarkaški trener Duško Vujošević prekinuo je saradnju sa rumunskim Klužom, objavio je list Danas.

Dvogodišnji ugovor u rumunskom klubu je istekao, pa će Vujošević tražiti novu sredinu za rad.

PROČITAJTE JOŠ:

„Sa velikom dilemom sam otišao u Kluž, znaju svi na koji način sam se pre toga rastao sa klubom u kom sam proveo najveći deo karijere. Jer, to naravno nije bilo u skladu sa mojim trenerskim rejtingom, ali moja zdravstvena situacija i veliki problemi sa dijabetesom i bubrezima nije mi ostavljala previše prostora za biranje. Nosim iz Kluža lepe uspomene. Oni su posle uspeha koje smo postigli očigledno osetili da dalje mogu sami i da im ne treba nikakvo tutorstvo i supervizija, pa su mi dali ponudu koju sam morao da odbijem. Suprotno od onih koje se ne mogu odbiti“, kazao je Vujošević za Danas.

On je napomenuo da je Kluž uz njega kao stručnog savetnika osvojio Kup Rumunije, ali i da prvenstvo nije završeno zbog pandemije koronavirusa.

„Ove godine osvojena je i titula prvaka, što se smatra najvažnijim. Mnogi u Srbiji pogrešno gledaju na rumunsku klupsku košarku, kroz prizmu reprezentativne. A klubovi imaju po šest stranaca i iz godine u godinu napreduju. Klužu, naravno, želim sve najbolje“, dodao je Duško Vujošević.

Da podsetimo, on je pre Kluža radio u Limožu, bio je šef struke CSKA iz Moskve, ali je najveće uspehe i najveći deo karijere proveo u Partizanu u četiri mandata. Ovih dana je uslikan u društvu Željka Obradovića, novog trenera crno-belih.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar