Kori Volden, američki bek, rastao se sa Partizanom, a vrlo izvesno će sezonu nastaviti u redovima večitog rivala - Crvenoj zvezdi.

Doskorašnji bek crno-belih je imao još godinu dana važećeg ugovora sa klubom, ali i mogućnost da ga raskine uz plaćanje propisane novčane nadoknade na šta se i odlučio te će biti slobodan u potrazi nove sredine.

Kako Nova.rs nezvanično saznaje Volden je blizu dogovora sa Crvenom zvezdom.

PROČITAJTE JOŠ

Povodom rastanka sa Voldenom oglasio se Partizan koji je istakao da je Amerikancu pred ovu sezonu ponudio odlične uslove za nastavak saradnje.

„Kori Volden je odlučio da prihvati ponudu drugog kluba koja je finansijski znatno veća i za taj novac plati propisano obeštećenje i ima daleko veća primanja od onih koje je imao u Partizanu. Partizan će na poziciji koja je ostala upražnjena potražiti drugo rešenje. Ujedno, klub se zahvaljuje Voldenu na svemu učinjenom tokom sezone 2019/20 i želi mu sreću u nastavku karijere“, objavili su crno-beli na zvaničnom sajtu.

U Evrokupu, Kori Volden je tokom grupne faze takmičenja imao prosečan učinak od 6,5 poena uz 3,3 asistencije i 2 izgubljene lopte po meču. U Top 16 fazi, zahvaljujući dobrim igrama u dva meča protiv Virtusa iz Bolonje, Kori je svoj učinak poboljšao na 9,8 poena 2,8 asistencija i 1,8 izgubljenih lopti.

U ABA ligi, američki bek je imao učinak od 8,9 poena uz 1,8 asistencija i 1,4 izgubljene lopte.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare