Foto: Youtube.com

Nekadašnji crnogorski košarkaš, a danas trener Vlado Šćepanović osvrnuo se na jedan od poslednjih velikih uspeha reprezentativne košarke.

Šćepanović kaže da je pred odlazak u Indijanapolis 2002. postojao sukob posle kog ga je selektor Svetislav Pešić precrtao sa spiska.

PROČITAJTE JOŠ:

Godinu ranije je Evropsko prvenstvo u Istanbulu osvojeno prilično ubedljivo, a gotovo svi rivalu su redom padali dvocifrenom razlikom.

„Niko nije tako dominantno osvojio Evropsko prvenstvo. ‘Kari’ Pešić je odlično sastavio i vodio jednu generaciju. Bili smo skup odličnih individualaca, ali smo funkcionisali kao tim. Hemija je od prvog dana odradila svoje, svako je prihvatio svoju ulogu. To je mnogo bitno kada pravite tim – da svaki igrač pruži ono što je potrebno i uspeh ne može izostati. To je ključ zašto se 2001. reprezentacija dominantno popela na postolje“, objasnio je Šćepanović u razgovoru za Vijesti.

Deo te ekipe bili su i: Dejan Bodiroga, Veselin Petrović, Saša Obradović, Igor Rakočević, Peđa Stojaković, Vlado Šćepanović, Marko Jarić, Predrag Drobnjak, Dragan Tarlać, Dejan Milojević, Dejan Tomašević i Milan Gurović.

Vlado je dao 19 poena Turskoj u finalu i onda zakucavanjem samo overio trijumf. Godinu kasnije ga, međutim nije bilo u Indijanapolisu.

Tamo je Jugoslavija osvojila poslednju zlatnu medalju u seniorskoj konkurenciji, pobedom nad Argentinom u finalu. Selektor Jugoslavije je i tada bio Pešić.

„Došlo je do jednog neslaganja na utakmici u pripremnom preriodu. Ni ja nisam bio lagan za saradnju. Neko sam ko je pobednik i teško izlazi na kraj sa nepravdom. Osetio sam da postoji nepravda. Pešić je reagovao na trenerski način, ali ostali smo u sasvim dobrim odnosima. Posle toga smo se videli i pričali. Ostaje žal što nisam bio u Indijanapolisu, ali ostaje žal i za neosvojenom olimpijskom medaljom ili što nisam osvojio Evroligu“, objasnio je Šćepanović.

Pešić se 20 godina kasnije vratio na klupu nacionalnog tima koji se danas zove Srbija, a Šćepanović je to prokomentarisao pozitivnim kao što je i povratak Željka Obradovića u Partizan.

BONUS VIDEO – Pešic: Momci, pa ne igramo protiv Lejkersa

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar