Foto: Pedja Milosavljevic / StarSportphoto

Košarkaši Virtusa pobedili su Uniks iz Kazanja sa 80:76 u prvom meču polufinala Evrokupa u Bolonji.

Miloš Teodosić je briljirao tokom cele utakmice i bio je najefikasniji na parketu sa čak 27 poena, šest skokova i pet asistencija za Virtus.

PROČITAJTE JOŠ:

Teodosića je iz protivničkog kluba probao da isprati Džamar Smit koji je ubacio 22 poena za Uniks.

Pored srpskog plejmejkera, u timu Aleksandra Đorđevića je jedini košarkaš sa dvocifrenim brojem poena bio još Marko Belineli koji je postigao 12.

Stefan Marković je imao samo dva poena, četiri skoka i dve asistencije. Na drugoj strani su Džon Braun i Džon Holand imali po 13 poena, dok je Džordan Morgan dao 11.

Uniks bi možda i uspeo da savlada ekipu Virtusa i napravi „brejk“, ali je prvi ispucao, a onda i promašio previše trojki.

Samo devet pogođenih iz 33 pokušaja bilo je previše slabo da bi se pobedio italijanski sastav, koji je racionalnije trošio lopte u napadu.

Istina, Virtus je užasno pogađao slobodna bacanja (17:26), pa se tu nivelisao rezultat koji bi verovatno bio i ubedljiviji.

Džulijan Gembl i Teodosić su Virtusu svojim poenima doneli prvu osetniju prednost posle pet minuta kada je tim iz Bolonje poveo 13:4.

Domaći tim je imao +9 u jednom momentu, ali se Uniks vratio i pre kraja prve četvrtine zaostajao samo dva poseda.

Nekadašnji NBA as Ajzea Kenan je svojim pogocima sa linije penala preokrenuo rezultat pa je Uniks poveo 28:26 u drugoj četvrtini, ali se situacija brzo obrnula u korist Virtusa koji je na poluvreme otišao sa 44:36.

U nastavku Đampaolo Riči pogađa, Virtus beži na 12 poena prednosti i opet ispušta plus pa se u četvrtu četvrtinu ulazi egal rezultatom.

Tamo je Teodosić pogodio prelomnu trojku na minut i 13 sekundi pre kraja kada je Virtus poveo 78:72 i ekipa iz Bolonje se do kraja nekako oduprla slobodnim bacanjima srpskog plejmejkera.

Revanš dva tima igra se devetog aprila u Kazanju. Kada je reč o drugom polufinalu, Monako je pobedio Gran Kanariju u prvom meču sa 82:77.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar