Nemački košarkaš Maodo Lo kaže da mu je finale Mundobasketa sa Srbijom jedna od najvećih utakmica karijere.

Sve utakmice Mundobasketa pratite u direktnim prenosima uz SBB na kanalima Sport kluba.

Srbija je pobedila Kanadu, Nemačka Sjedinjene Države u svakom od dva polufinala i završile su u borbi za zlato. Nemačkoj prvo svetsko, Srbiji šesto.

PROČITAJTE JOŠ:

„Danas smo se oporavljali od meča sa SAD, pa je ovo kombinacija oporavka i pripreme za nedelju. Fokusirani smo i dobra je atmosfera“, rekao je Lo na treningu, dan pred utakmicu.

Naveo je i šta misli da je recept za ekipu Srbije, koja je intenzitetom i energijom više puta na turniru lomila protivnike.

„Treba da igramo agresivno u oba smera, da zadržimo naš identitet u napadu, da budemo brzi u napadu, defanzivno da budemo snažni“, kaže Lo.

Opisao je potom i razlike ekipe Svetislava Pešića u odnosu na onu koju je Gordon Herbert vodio protiv postave Stiva Kera.

„Srbija je drugačiji tim od SAD, definitivno. Treba da se držimo onoga što smo igrali dosad na turniru i da vidimo za kakvu se će se treneri strategiju odlučiti za meč“, navodi Lo.

Nada se da će posle ovoga košarka u njegovoj zemlji postati još popularnija, dok broj kvalitetnih igrača raste.

Maodo Lo Foto: EPA-EFE/LUKAS BARTH-TUTTAS

„Zlatna medalja bi za nas značila mnogo, pošto nam je bronza najviše što smo postigli dosad. Sama činjenica da igramo finale je velika stvar, zadovoljni smo. Nadam se da će košarka posle ovoga postati još popularnija u Nemačkoj, da će ljudi u Evropi još više prepoznati kvalitet nemačke košarke“, ističe Lo.

Košarkaš Olimpije iz Milana ocenio je i igru Srbije koja je imala lošu epizodu protiv Italije, ali onda tri pobede nad Dominikanom, Litvanijom i Kanadom.

„Srbija je počela sa usponima i padovima, ali sada je uhvatila momentum. Igraju dobro, imaju kvalitetnog trenera, agresivni su u odbrani, mogu da menjaju ritam utakmice svojom agresivnošću. To su sve dobri alati kojima može da se dođe do medalje“.

Poseban akcenat je stavljen i na Aleksu Avramovića, koji je sjajno zatvorio Šej Gildžes-Aleksandera u meču Srbije i Kanade, pa će po terenu „juriti“ i bekove Nemačke.

„Aleksa je izvršio ogroman pritisak na Šeju, zato je važno da budemo svesni toga i spremni na ono što nas čeka. Sretali smo se sa različitim košarkaškim stilovima kroz turnir, igrače koji vrše snažan pritisak na lopti. Bićemo spremni za to“, kaže Maodo Lo.

Orlovi su u prve tri utakmice do vrha napunili mrežice Kine, Portorika i Južnog Sudana, a dodatnu motivaciju dala im je Mozzart fondacija koja za svaki poen donira 1.000 dinara, a za svaku trojku 10.000 dinara. Na samo tri meča u grupnoj fazi takmičenja prikupljeno je 694.000 dinara, koji će se usmeriti za razvoj sporta među školarcima.

BONUS VIDEO: Trening Nemačke pred finale sa Srbijom

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar